Dolar 32,3701
Euro 34,7315
Altın 2.394,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İSTANBUL’DAKİ MALATYA STK BAŞKANLARI KAHVALTIDA BULUŞTU

İSTANBUL’DAKİ MALATYA STK BAŞKANLARI KAHVALTIDA BULUŞTU
10 Haziran 2023 21:38
593

Malatya Konfederasyonu (MAKON) ve Malatya Sivil Toplum Örgütler Birliği (MASTÖB) tarafından Bağcılar Belediyesi Kayısı Bahçesi sosyal tesislerinde organize edilen kahvaltı programında Onlarca STK Başkanı birlik beraberlik mesajları verildi.

İstanbul’da bulunan Malatya sivil Toplum örgütleri başkanları , Federasyon ve Dernek Başkanları yanı sıra bir çok İş insanı Kahvaltıda  bir araya gelerek istişarelerde bulunup Malatya için tek yürk olup güzel mesajlar verdiler. Makon ve Mastöb Genel Başkanı Nazife Özdemir,  Genel Başkan vekili Hasan Karakuş,  ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinden gerçekleştirilen kahvaltı programında misafirler kapıda karşıladı.

Düzenlenen kahvaltının sunumunu Radyo Tv Program yapımcısı Yusuf Özpolat yaptı. Özpolat’ın Malatya için okuduğu MALATYA SENİ HİÇ UNUTAMADIM şiirinden sonra kahvaltı salonunda duygulu anlar yaşandı.

Düzenlenen kahvaltı programına Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Karadoğan, Akçadağ dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Akbaba,   Malatyaspor eski kulüp başkanı Haşim Karadağ, Bağcılar Malatyalılar Dernek Başkanı Şemsettin Mutor, Battalgazi Yaygın Halikan Dernek Başkanı Yaşar Yaman, Hekimhan Saz köyleri Dernek Başkanı İbrahim Kaya. Pütürge Arıtoprak Dernek Başkanı Yusuf Canbay, Pütürge Çay Köy Dernek Başkanı Osman Işık, Arapkir  Sinik köyü dernek başkanı Cemal Uzun, Kale Akadere Köyü Dernek Başkanı Fikret Korel, Malatya Darende Ayvalı Köyü Dernek Başkanı Ahmet Karataş, Battalgazi Erenler köyü Dernek Başkanı Metin Varol. Malatya Pütürge Örmeli köyü Dernek Başkanı Hüseyin Memiş, Pütürge Rıka Köy Dernek Başkanı Hasan Arıkboğa Yazıhan Eyribük Köyü Dernek Başkanı vekili Ali Güler, Darende Ağırbaşı Dernek Başkanı İsmail Canyurt, Pütürge Sahil köy Dernek Başkanı Fatih Kanat ve Bayram Kulu, Kuluncak Dernek Başkanı Osman Çalışkan, Pütürge Gözlüce Köyü Dernek Başkanı vekili Mithat çarçap,  Pütürge  Yediyol Dernek yönetimi Mehmet Elitaş, Mehmet Peker. Midider Darende Çevre Köyleri Dernek Başkanı Mehmet Ayhan, Silivri Selimpaşa Dernek Başkanı Abdullah Özpolat, Sultangazi Malatya dernek başkanı acil Dursun Malatya Hekimhan Başak Köyü dernek Başkanı Battal Arayıcı, MASTÖB kurucusu Şahin Metin, Karaca Kılıç, MASTÖB eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Yalçınkaya, Malatya Gönül Birliği Dernek Başkanı Ramazan Bulum, Çaygören Dernek Başkanı Ekrem Bozdoğan, Anadolu Yakası Malatyalılar Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, İstanbul Malatyalılar dernekler Federasyonu Aziz Damar, Esenler Malatyalı dernekler Federasyonu Hasan Arıkboğa Pütürge dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun, Hekimoğlu Dernekler Federasyonu Başkanı Remzi Keleş, Battalgazi Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay, Darende Doğanyol Dernekleri Federasyonu uygun Öztürk,

İstanbul Avrupa Yakası Malatyalılar Dernek Başkanı Yusuf Usul, Ümraniye Malatyalılar Dernek Başkanı Selim Hasar, Malatya Pütürge Bakımlı Köyü Dernek Başkanı Yardımcısı İbrahim Balcı, Akçadağ Günerli Dernek Başkanı Cengiz Şahin, Kale Yıldız köyü Dernek Başkan Yardımcısı Nevzat Gültekin Fethiye köyü dernek Başkanı Doğan Şenkaya, Arapgir Günyüzü Dernek Başkanı Asker Çatalbaş, Pütürge Alihan Dernek Başkanı Kasım Göktürk. Sarıyer Malatyalılar Dernek Başkanı Serhan Bilgen, Mastöb – Makon Kadın Kolları Başkanı Canan Altıntaş Barbaros, Gençlik Kolu Başkanı Aykut Arıkboğa,  Makon , Mastöb  Dağlıca köyü eski dernek Başkanı Salih Çiçek, Malatya Konfederasyon genel saymanı Mehmet Erdoğan, Oğulbaşı Dernek Başkanı İsmail Canyurt, Mastöb kurucularından Karaca Kılıç ile eşi Nurten Kılıç,  Sanatçı Özlem Özdemir, Tv Program Yönetmeni Fatma Koç, Yaşam Tv Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet Canbey, Canbey Haber Ajansı Ferhat Canbey’in yanı sıra ve bir çok daveli katıldı.

Düzenlenen birlik beraberlik kahvaltılı istişare toplantısının ilk açılış konuşmasını Makon ve Mastöb Genel Başkanı Nazife Özdemir yaptı.  Genel Başkan Özdemir yaptığı konuşmada, 6 Şubat 2023 tarihinden yaşanan Deprem felaketinde hayatlarını Kaybedenlere Allahtan Rahmet ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diledi.

Konuşmasının devamında Malatya’nın inşası esnasında Malatya’nın kültürünü kaybetmeden inşa edilmesi gerektiğini ve herkesin fikirlerini açıkça söylemesinin önemini vurguladı. Başkan Nazife Özdemir afet zamanında Malatya Konfederasyonu olarak alarma geçtiklerini tüm STK Başkanları, Federasyonlar, Dernekler, Sanatçılar, iş adamları ve taşın altına elini sokan ve destek veren tüm duyarlı vatandaşlarımıza tek tek teşekkür etti.

Depremle ilgili Malatya’da yapılan çalışmalar hakkında  katılımcılara bilgiler veren Başkan Özdemir, Ankara’da bulunan Mastöb’e ait arsanın da projesinin yapılarak çok kısa zamanda hayata geçirileceğini dile getirdi.  

Genel Başkan Nazife Özemir’den sonra bir konuşma yapan Makon ve Mastöb Genel Başkan vekili Hasan Karakuş ise yaptığı konuşmada ” Malatya yapılacak yardımların Malatyalı esnaflara yapılmasının önemini bir kez daha dile getirdi”. Mastöb eski yöneticilerinden Halim Bölükbaşı da konuşmasında yardımlaşma konusunda Malatyalıların eline kimsenin su dökemeyeceğini ancak siyasal alanda donuk zayıf olduklarını hatırlattı.

Sarıyer Malatyalılar dernek başkanı Serhan Bilgen’de konuşmasında affet’te vefat edenleri bir kez daha anarken konuşmasının devamında Malatyalıların birbirine olan sevgi ve hayranlıkların farkında olduklarını ancak siyasilerden bu ilgiyi göremediklerini dile getirdi. Mastöb kuruculardan  Şahin Metin ise iş adamlarına seslenerek Malatya’nın imarı için taşın altına ellerini koymalarını istedi. 

Malatya Gönül Birliği Dernek Başkan Yardımcısı Faik Dinçer’de konuşmasında Malatyalı’nın bir bütün olmalarını diledi. MAKON Kurucu genel Başkanı  Aziz Damar’da konuşmasında vatandaşların devletten beklentilerin çok olduğunu ancak Malatyalı değerlerinin burada yer almalarının çağrısını yaptı. Gözlüce köyü dernek başkanı Mithat Çalkap konuşmasında asrın Affet’in de yardım eden tüm kuruluşlara teşekkür etti. Makon ve Mastöb Kadın Kolları Başkanı Canan Altıntaş Barbaros ise herkesi duyarlılığa bir kez daha davet etti.

Doğanyol dernekler Federasyonu Başkanı uygun Öztürk de konuşmasında derneklerin asrın felaketinde kendilerine düşen görevleri yerine getirdiklerini ancak yeterli olamadığını bu tür yardımların devam etmesini istedi. İstanbul’da yapılacak Kültür Merkezinin başlatılması halinde federasyon olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını dile getirdi. Seçimlerde sivil toplum kuruluşlarından vekil çıkartamadıklarını ancak yerel yönetim seçimlerinde buna  hassasiyet gösterilmesini hatırlattı.

Silivri Malatyalılar Dernek Başkanı Abdullah Özpolat’ta konuşmasında her zaman taşın altına ellerini koyacaklarını kendine düşen görevi her zaman yerine getireceklerini dile getirirken 18 Haziran’daki Silivri Selimpaşa geleneksel pikniklerine tüm katılımcıları da davet etti.

Sultangazi Malatyalılar Dernek Başkanı Hadi Dursun’da konuşmasında birlik beraberliği işaret ederek ayrılmadan ayrışmadan derneklerin ziyaret edilmesi gerektiğini kalbi kırılanlarla barışık olunmasını, daha büyük birlik beraberliğe imza atılması gerektiğini ifade etti.

Anadolu Yakası Malatyalılar Federasyonu ve Mastöb Anadolu Yakası Şube Başkanı Mehmet Çelik de konuşmasında Ataşehir Belediye Başkanı Battal ilgezdi’nin yer tahsis edeceğinin müjdesini verirken Malatya’da yaşanan felakete Malatya’nın geleceği için el ele verilmesi gerektiğini Malatya’nın güzelleşmesine herkesin duyarlı olmasının çağrısını yaptı. Genel Başkan Nazife Özdemir kapanış konuşmasında siyasetçilere seslenerek Malatya için çalışıp çalışmadıklarına not verileceğini, bunu da kamuoyu ile paylaşacaklarını ilan etti.

Toplantı sonunda kayısı bahçesinde çekilen fotoğraflarla ağaçta toplanan kayısılar ikram edilerek özel gün ebedileştirildi. Haber: Ferhat Canbey / İstanbul

YUSUF ÖZPOLAT’IN DUYGU YÜKLÜ O GÜZEL ŞİİRİMALATYA SENİ HİÇ UNUTAMADIM

Toprağına Hasret Suyuna Hasret
Yandım Hasretinden kavuşamadım
Buz Gibi Suyundan Ver De Serinlet
Malatya Seni Hiç Unutamadım

Kuşlar Ötüşürken Pınar Başında
Ne Sevdalar Esti O Genç Yaşımda
Anarım Kalbimin Her Atışında
Malatya Seni Hiç Unutamadım

Olgun Mişmişlerden Sanki Bal Damlar
Her Dalı Bereket Güzelim Bağlar
Mor Sümbüllü Başı Dumanlı Dağlar
Malatya Seni Hiç Unutamadım

Kernek’te Çay İçsem Bir Akşam Vakti
Ömrüme Ömürler Eklenir Sanki
Her Akşam Günün Bir Batışı Var Ki
Malatya Seni Hiç Unutamadım
Yandım Hasretinden Kavuşamadım

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.