Dolar 32,4786
Euro 34,8322
Altın 2.442,76
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Halil Babür’un “Fırtınada Gençliğim”  Sinema Filminin Çekimleri  8 Nisan’da Bingöl’de ’Başlıyor

Halil Babür’un “Fırtınada Gençliğim”  Sinema Filminin Çekimleri  8 Nisan’da Bingöl’de ’Başlıyor
1 Nisan 2024 05:27
106

Bingöl’lü Film ve Müzik yapımcısı Halili Babür, Bingöl’ün Sancak Beldesi Çimenli köyünde başlayarak, Genç ilçesinde tren yolculuğu ile İstanbul’a oradan Avrupa’ya yolculuğunu ve yaşadığı sıkıntılardan sonra Avrupa’nın tanınmış program yapımcılığına dönüşen hayatını konu alan filmin çekimleri 8 Nisan Pazartesi günü Bingöl’ün Sancak Beldesi Çimenli köyünde başlıyor.

Yapımcılığını Hamburg’da yaşayan “Avrupa Show” program yapımcısı Halil Babür’ün üstlendiği “Fırtınada Gençliğim” adlı filmin Yönetmenliğini ise Engin Çağlar ve Fikret Ertuğrul’un yapıyor.

FİLMİN OYUNCU KADROSO BELLİ OLDU

Çekimleri yaklaşık bir ay sürecek filmin Başrollerini Halil babür, Levent İnanır ve Belma Mamati, üstlendiği filmde Selim Kadıcık, Cengiz Sevim, Şehmuz Kaya gibi oyuncular yer alıyor.

YAŞANMIŞ HAYAT HİKAYESİ FİLM OLUYOR

Halil, Henüz daha 13 yaşındayken Bingöl’ün Sancak ilçesi Çimenli (Lek) köyünde ailesini bırakıp İstanbul’a gelir. Burada çok zor yaşam şartları bekliyordu Halil’i.  Büyük şehir toprağı altın olarak bilinen İstanbul hiçte Halil Babür için öyle olmadı. Önce kaldığı tanıdıkları evinde istemediler ve kısa süre sonra kapıya koydular parasız, evsiz ve işsiz zor bir yaşam başladı İstanbul’da. Ayakkabı boyacılığı yaptı, belediyenin evsizler için ayırdığı yerde kaldı ve bazen bir simit alacak parası dahi olmadı.

Tüm zor yaşam şartlarına rağmen Halil Babür köyüne dönmeyi düşünmez. köyünde yaşadığı fakirliği ve annesinin çektiği acıları zar zor geçirdikleri günleri hatırladıkça başka bir ülkeye giderek çok çalışıp para kazanmayı ve ailesini yokluktan kurtarma hedefi oluşur. yarı aç yarı tok küçük yaşta ölen kız kardeşleri ve annesinin çektiği ızdırapları düşündükçe omuzlarında ağır bir sorumluluk hisseder ve mücadelesine devam eder.

Bir şebeke ile önce Romanya, ardından Avusturya, İsviçre derken Almanya’ya geliyor ve sığınma başvurusunda bulunuyor. İstanbul’da tesadüfen tanıştığı sanatçı Ahmet Kaya’ya telefon açıyor ve bir konser düzenliyor. Konsere yoğun ilgi oluyor ve böylece tanınmış sanatçılarla organizatör işlerini yürütmeye başlıyor.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.