Dolar 32,2588
Euro 34,6197
Altın 2.412,94
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Malatya Dernekleri siyasetçilerin oyuncağı olmuş!

Malatya Dernekleri siyasetçilerin oyuncağı olmuş!
1 Kasım 2023 17:21
313

İstanbul’da Dernekçilik anlamında biz Malatyalıların maşallahı var. Hiç kimse bizim önümüze geçemez.

Maşallah, Her köyün bir derneği kurulmuş. İstanbul’da yaklaşık 300’den fazla derneğimiz var.

Herhangi bir Malatya programın’da  Mikrofonda “Başkan” diye bağırsanız 200 kişi sesin geldiği noktayı arar. Çünkü Hemşerilerim Seviyor böyle işleri.

Tabiki bu işler hizmet ve gönül işidir, herkes beceremez. 6 Şubat Depreminde dernekçiliğin ne kadar güzel bir hizmet olduğunu gördük. Kesinlikle inkar edilemez. Katkısı olan herkesten ALLAH razı olsun…

Her seçim döneminden gerek iktidar, gerekse muhalefet; dernekler aracılığıyla seçmene ulaşmaya çalışıyor.

Ne hikmetse, siyasetçilerimiz tarafından, Özellikle seçim dönemlerinde bu derneklerimize rağbet bir hayli fazla oluyor. Adayların biri gidiyor diğeri geliyor. Ama ne yazık ki Seçimlerden hemen sonra tüm derneklerimiz unutuluyor.  Bizi çok seven o siyasetçiler ve adaylar buhar misali kayıplara karışıyor.

Sadece Malatya dernekleri değil, İstanbul’da birçok dernek siyasetçilerin oyuncağı haline gelmiş durumda.

Özellikle AK Partililer, derneklere hakim olmak için ellerinden geleni yapıyor.

Dernek başkanı iktidar partiye destek vermiyorsa o derneğin vay haline.

Örneğin Geçtiğimiz günlerde Makon ve Mastöb yöneticileri tarafından Yenikapı etkinlik alanında  çok güzel bir program düzenlendi.

Düzenlenen Malatya Tanıtım günlerine protokol olarak Devletin valisi İlçe Kaymakamları ve belediye başkanları depremi bahane ederek bu anlamlı güne hiç biri katılmadı.

Mastöb’cüler ve Madef’ciler diyerek bizi ikiye bölmeye çalıştılar. “Biz bir bütünüz, hepimiz akrabayız,  kimse bizi bölemez ve ayıramaz. Bu böyle biline…

Bana soracak olursanız aslında protokolsüz her şey daha güzel oldu. Çünkü geçen sene aynı yerde  düzenlenen Malatya günlerinde sıra kavgası yapan siyasetçler bizi İstanbul’a malamat ettiler.

Bu sen siyasetçiler yoktu ya.

Ne yer kavgası oldu, Ne koltuk kavgası Nede sıra kavgası vardı. Kimse kimsenin karşısında ezilip büzülmedi ve düğme iliklemedi. Her şey çok güzeldi ve  samimi bir aile ortamı gibiydi.

Bana soracak olursanız çok güzel bir program oldu.

Hele programın son gününde havanında güzel olması münasebetiyle iğne atsan yere düşmezdi. Müthiş bir kalabalık vardı. Her kes çok mutluydu…

Maşallah etkinlik alanına gezmek için gelenlerde çok memnun kaldı. Malatya’da gelen esnafta memnun kaldı, gerçekten her şey çok çok güzeldi. Emeği geçen her kese ayrı ayrı teşekkür ediyorum…

**************

Bir konuya daha değinmeden geçemeyeceğim.

Rahmetli Kemal Sunal’ın Tosun Paşa filmini örnek göstererek “İstanbul’daki Malatyalılar ikiye bölündü” diye bir mesaj verdim, Telli oğulları sefer oğulları misali.

Yaptığım haberde hem bir mesaj vermek istedim, hem de Espiri olsun diye Mastöb’cüleri – Madef’cileri  Telli oğulları ve sefer oğullarına benzeterek “İstanbul’daki Malatyalılar ikiye bölündü” diye bir haber yaptım.

 Mastöb Genel Başkanı Sayın Nazife Özdemir  Whatsapp üzerinde bana mesaj göndererek “Ferhat bey bu haberin başlığı olmamış” diye tepkisini dile getirdi.

İşte böyle dostlar. Dernek başkanlarının Elli defa güzel haberini yaparsın arayıp bir teşekkür etmezler. Doğruları yazarsan hafiften alehinden bir satır bir şey karalarsın ve damarına  dokunan bir  haber yaparsan, ya tehdit ederler yada tepkisini hemen dile getirirler.

Canları sağ olsun Ben tüm Dernek başkanlarımı çok seviyorum. Çünkü hepsi çok güzel hizmetler yapıyor.

Herşey gönlünüzce olsun

Ferhat Canbey

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.