Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Başkan Gürkan’dan Fırıncılar Odasına ziyaret

Başkan Gürkan’dan Fırıncılar Odasına ziyaret
6 Nisan 2022 13:32
385

Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odasını Ziyaret Eden Başkan Gürkan,

ESNAFIMIZ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA, ŞEHRİMİZ O KADAR GÜÇLÜ OLUR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek esnaflarla istişarelerde bulundu.

Yapılan olağan Genel Kurul Toplantısından sonra güven tazeleyerek göreve yeniden seçilen Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yaptığı ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getiren Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Başkan Gürkan’ın her zaman Malatya esnafının yanında olduğunu vurgulayarak, “Sayın Başkanımız her zaman yanımızda olmuştur. Esnafın içinden biri olarak Malatya esnafının sorun ve sıkıntılarını yakinen bilmekte ve bu sorunların çözümü noktasında sürekli odamızla ve esnafımızla istişare halindedir” dedi.

MEGSAŞ’ın Amacı Fırıncı Esnafımıza Rakip Olmak Değildir

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Fırıncılar bizim paydaşımızdır. Aynı yolda yürüdüğümüz ve şehrin geleceği açısından da birlikte hareket ettiğimiz odalarımızdan bir tanesidir. Büyükşehir Belediyemiz Şirketlerinden olan MEGSAŞ’ın amacı fırıncı esnafımıza rakip olmak değil ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ucuz ekmek satışı yapmaktır. Aksine biz özel teşebbüsün, özel müteşebbisin ve bu tür esnafımızın önünü açmak onları desteklemek gibi bir sorumluluğumuz var. Sadece bizim Esenlik Marketlerimiz olsun, MEGSAŞ’ımız olsun fiyat istikrar ve dengesinin oluşturulması anlamında yerel yönetimin bir argümanı olarak değerlendirmemiz lazım.

Son süreç içerisinde özellikle un ve diğer girdi maliyetlerinin artmasının ekmek fiyatlarını olumsuz yönde etkilediğini biliyorum. İnşallah ekmek imalatındaki girdilerde fiyat istikrarı kısa süre içerisinde sağlanır ve fırıncı esnafımızda rahat bir nefes alır.  Fırıncı kardeşlerimize askıda ekmek uygulamasını aksatmadan devam ettirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu uygulamayla Malatya’da bir destan yazıyorlar. Askıda ekmek olmasa dahi fırınlara gidenlerin boş döndüğüne bizler rastlamadık. Bu anlamda fırıncılarımızın bu fedakârlıklarını oda başkanımız şahsında tebrik ediyorum. Esnafımız ne kadar güçlü olursa, şehrimiz o kadar güçlü olur. Biz bunun farkındayız. Dolayısıyla fırıncı esnafımızı ve diğer esnaflarımızı güçlendirmek ve önlerindeki engellerin kaldırılmasından sorumlu olduğumuzun farkındayız” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.