Dolar 32,5509
Euro 34,8779
Altın 2.426,90
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Dededen toruna Malatya Lahmacunu

Dededen toruna  Malatya Lahmacunu
9 Nisan 2022 14:57
642

Malatya’nın kültürünü ve lezzetlerini  İstanbul Başakşehir’de yaşatmaya çalışan Barman ailesi, dededen toruna bu lezzeti yıllardır sürdürmeye devam ediyor.

Ramazan ayının vazgeçilmez mekanı “Malatya Pide Lahmacun salonu” nezih dekorasyonuyla modern ama sıcak, ferah, renkli ve doğal bir konseptte müşterilerine işlerin ehli profesyonel bir ekip ile hizmet veriyor.

Güler yüzlü personeli, İşlerin ehli profesyonel bir ekip ile temizliği  temel ilke haline getirerek, müşterilerine pırıl pırıl bir hizmet sunan ve  Onlarca çalışanı ile iş istihdamı sağlamanın mutluluğunu yaşayan Bülent Barman, Babasından öğrendiği  Fırıncılığı ve Malatya pidesini kendi çocuklarınada öğreteceğini ve nesiller boyu sürmesi gerektiğini söyledi. 

BARMAN, “İŞİMİZİ SEVEREK YAPIYORUZ”

Malatya’nın yöresel lezzetlerini ve kokusunu hemşerilerine sunmaktan çok mutlu olduklarını belirten Genç işletmeci Bülent Barman, “Mutluyuz heyecanlıyız, birlikte üretmenin, paylaşmanın, müşteriye saygının, güvenin, işimizi severek yapmanın karşılıksız kalmadığını görüyoruz. İşinin ehli ustaları ile çalışıyoruz ve birinci sınıf malzemeler kullanıyoruz. Kaliteden, lezzetimizden asla taviz vermiyoruz. Ürünlerimizi yöresinden en doğal haliyle tüketiciye ulaştırmaya çalışıyoruz.

SAHURA KADAR BURDAYIZ

Dededen toruna geçen bu mesleği ben zaten 20 yıldır yapıyorum. Rahmetli Babamın verdiği ve öğrettiği meslekten dolayı buraya kadar geldik çok şükür. Müşterilerimiz bize memnuniyetlerini bildiriyorlar. Her yıl bizim burası Ramazan aylarında artık geleneksel oldu sahura kadar biz buradayız. İftar ile sahur arasında bu ortama çay keyfi yapmaya gelen sizin gibi dostlarımızla sahura kadar oturuyoruz ve bazı müşterilerimizle burada sahurumuzu da yapıyoruz” seklinde konuştu.

BALAMAN, “ÇOK GÜZEL NEZİH BİR ORTAM”
Malatya Pide Lahmacun salonunun daimi müşterilerinden olan ve bu lezzetlerinden oldukça memnun olduğunu anlatan Sanatçı Mehmet Balaman,  “Burası bizim ailece sık sık geldiğimiz bir mekandır. Arkadaşımızın ve dostumuzun yeridir ve Kendi evimiz gibidir. Canımız Malatya pidesi yada lahmacun yemek istedimi hemen geliyoruz. Burası çok güzel nezih bir ortam, Sahura kadar buradayız” dedi.

HABER: FERHAT CANBEY / İST

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.