Dolar 32,5765
Euro 34,8994
Altın 2.435,41
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Pütürgeliler İftar Sofrasında Buluştu

Pütürgeliler İftar Sofrasında Buluştu
23 Nisan 2022 07:58
417

Malatya Pütürge Dernekler Federasyonu  aktif çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Federasyon Genel Başkanı Osman Dursun ve Yönetimi dün akşam İstanbul’daki Malatyalıları İftar sofrasında bir araya getirdi.

İstanbul Bağcılar Halk sarayında gerçekleştirilen iftar programında Pütürge Dernekler Federasyonu güler yüzlü Yöneticileri gelen misafirleri kapıda karşılayarak konuklarla tek tek ilgilendiler.

İftar programının sunuculuğunu Radyo Tv dünyasının ünlü isimlerinden Düş bahçesi Ali (Ali Biricik) yaptı. Malatyalıların yoğun ilgi gösterdiği geleneksel iftar yemeğine Siyaset, Bürokrat, iş dünyası ve sivil toplum Kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce seçkin davetli katıldı.

Son zamanlarda yaptığı başarılı çalışma ve organizasyonlarla adından sık sık söz ettiren Malatya Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun ve yönetimi geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğinde Malatyalıları bir araya getirerek unutulmaz bir geceye imza attılar.

ALLAH BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ HİÇ BOZMASIN

Düzenlenen iftar programında açılış konuşmasını yapan Pütürge Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Osman Dursun, “Başı rahmet, ortası marifet sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim. Cenab-ı Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Bu sofrada bizi yalnız bırakmadıkları için Bağcılarımızın yeni belediye başkanı sayın Abdullah Özdemir’e, ve her zaman yanımızda olan Başakşehir Belediye Başkanımız sayın Yasin Kartoğlu’a huzurlarınızdan teşekkür etmek istiyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Birlik beraberlik içerisinde önce Kadir Gecemizi ardından da mübarek Ramazan Bayramımızı hayırlısı ile en güzel şekilde idrak edeceğiz inşallah. Bu gece düzenlediğimiz iftar programımıza katılan tüm hemşerilerimize bu güzel birliktelik için bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN VE YÖNETİMİNİ TEBRİK EDİYORUM

Malatyalıların birlik beraberliklerini bir kez daha ilan ettikleri bu güzel iftar için Federasyon başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum diyen Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Buradan sonra başka bir programa katılacağımdan dolayı erken ayrılmak zorundayım. Rabbim inşallah tutuğumuz oruçlarımızı ve ettiğimiz ibadetleri kabul etsin. Rabbime şükrediyorum Rabbim beni Müslüman olarak dünyaya gönderdiği için. Rabbime şükrediyorum Müslüman bir ailenin evladı olduğum için. Rabbime şükrediyorum aynı sofrayı baylaştığımıza ve aynı sofrada iftar açtığımıza. Bu akşam burada Birbirimizi baya özlediğimizi farkettim. Bundan sonra hemşerilerimizle sık sık görüşeceğiz inşallah” diyerek Malatya Pütürge Dernekler Federasyonu Başkan Osman Dursun ve yönetimini tebrik etti.

BARIŞ HUZUR VE KARDEŞLİK GETİRMESİNİ DİLİYORUM
Sağlık sorunları nedeniyle geçtiğimiz gün görevinden istifa eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın boşalan yerine seçilen Bağcılar yeni Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, yaptığı konuşmada “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan 3 Askerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum, Allah bizlerin ve tüm İslam Aleminin tuttuğu oruçları kabul etsin. Ayrıca İftar Sofrası vesilesi ile birkaç gün sonra kutlatacağımız Mübarek Ramazan Bayramının Ülkemize ve İslam Coğrafyasına Barış Huzur ve Kardeşlik getirmesini diler, sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi

MASTÖB Genel Başkanı Nazife Özdemir, MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, MİAD Başkanı Yunus Akdaş ve MAKON kurucu başkanı Aziz Damar birer teşekkür konuşması yaparak birlik beraberlik mesajları verdiler.

İFTAR PROGRAMINA KİMLER KATILDI

Malatya Pütürge Dernekler Federasyonu ev sahipliğinde gerçekleştirilen geleneksel iftar programına Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Başakşehir Belediye BaşkanıYasin Kartoğlu, MADEF Başkanı Yılmaz Durmuş, Malatya sivil toplum örgütler Birliği Genel Başkanı Nazife Özdemir, Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı adına ve Malatya Dilekliler Derneği Başkanı Ali Karadoğan, Doğanyol dernekler federasyon Başkanı Uygun Öztürk, Darende dernekler Federasyonu Başkanı Hulusi Eser, Battalgazi dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay, MAKON kurucu başkanı Aziz Damar, MİAD Başkanı Yunus Akdaş, Malatya gönül birliği derneği başkanı Ramazan Bulum, AV. Burak Evci, Yaşam Tv. Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Ferhat Canbey, Bozdag Prodüksiyon yönetim kurulu başkanı Faik Bozdağ ile çok sayıda Malatyalı katıldı.

iftar sonrası yapılan dualarla bir kez daha şükürler edilirken bu özel programın sonunda STK Başkanlarının hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

HABER; FERHAT CANBEY / İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.