Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

”KRİTER BELLİ OLDU…”

GAZETECİ, YAZAR
28 Mayıs 2022 13:25
516

Hani her seferinde diyordu ya “ Türkiye’de en çok yatırım yapan belediye biziz “ diye, işte o kriter belli oldu. Sayın Selahattin Gürkan, TÜPRAŞ’tan birini kriter alarak söylüyormuş bu iddiayı. Birini diyorum çünkü kim olduğunu açıkçası bizde bilmiyoruz. O birisi demiş ki Gürkan’a “ 8 Büyükşehir Belediyesi’nden daha fazla asfalt alıyorsunuz..” Evet iddia bu.. Doğrumu bilmiyoruz. Doğru olsa bile tek kriterinizin asfalt miktarı olması, iddianızın ne kadar havada kaldığının açık bir göstergesidir.

Bir belediyenin en çok yatırım yapan belediye olmasının onlarca kriteri var. Bu kriterleri size sayacak değilim. Siz zaten bunları bilen birisiniz. Şimdi düşünün; Hurda, motoru bitmiş tükenmiş, lastikleri kabak bir otomobil, deposu dolu diye 200 kilo metre hızla gidebilir mi?

Pencere’yi takip ediyorsanız bilirsiniz, hep doğruları yazıyoruz. Kimseye karşı bir art niyetimiz yok. Ama gerçeklerin peşinden de hiç ayrılmıyoruz. İyiye iyi diyor, kötüye kötü diyoruz. Soruyoruz, sorguluyoruz öyle kaleme alıyoruz. Güçlünün değil, haklının yanında duruyoruz. Peki böyle yaparak ekonomik anlamda zarar görüyor muyuz? Evet görüyoruz.. Hiçbir özelliği olmayan, izleyicisi, okuyucusu parmakla sayılacak kadar az olan medya kuruluşlarına yıllık milyon liralar aktarılırken bize tek kalem bile reklam vermiyorlar. Yanlış anlaşılmasın, ‘ bize de versinler demiyoruz.’ Sadece o medya kuruluşlarının düştükleri aczi yeti ifade etmek için söylüyorum. Bir gün belediyenin reklamlarını Pencere’de görürseniz, emin olun tavrımızda, tarzımızda en küçük bir değişiklik olmaz. Çünkü biz Gazeteciyiz. Naylondan, çamurdan, tezgâh da satılmayı bekleyen sözde gazetecilerden değiliz.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a bir kez daha söylüyorum. Türkiye’de en çok yatırım yapan belediye olduğunuzu, SOMUT deliler le ispat edin. Yoksa söylediğiniz her söz havada kalır, laf-ı güzah olur.
Malatya halkının sizi belediye başkanı seçmesinin ardında yatan iki sebep var; biri Malatya halkının teveccüh gösterdiği Ak Partinin adayı olmanız, ikincisi ise, Malatya halkının rahatsız oldu bir- iki dernek ve vakfa yakın kişilerin engellenmesi..
Öyle şahsınıza ait bir oyunuz da yok. Sizin dediğiniz gibi yüzde 90’larda bir ‘ hüsnü kabül ‘ gördüğünüz de gerçekleri yansıtmıyor. Şöyle düşünün ; Ak Parti ve MHP’nin dışındaki seçmenler size neden oy versin? Size mantıklı geliyor mu? Bana gelmiyor.
Artık oturup bir öz eleştiri yapmanızın zamanı geldi de geçiyor. Siz jetonculara kulak asmayın halkı dinleyin. Halk sizin hakkınızda neler söylüyor neler düşünüyor önemli olan bu bence. Tabi ki iyi işlerde yapılıyor ama öyle Dünya rekoru, Türkiye rekoru kırıyoruz söylemleri, insanları tebessüm ettirmekten öteye gitmiyor.

Bu satırları yazdığım sırada yine Ankara’da olduğunuzu öğrendim. Yine diyorum çünkü; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki şuana kadar ki süresi içinde yarısını Ankara’da geçirdiniz. Ankara’yı bu kadar çok seven biri olarak inşallah Ankara’da büyük bir göreve getirilirsiniz. Ondan sonra doya doya Ankara’yı yaşarsınız. Ne diyelim başka.. Allah kalbindekini versin..

MİKAİL PELİTYazar

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
10 Mayıs 2022 11:13
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.