Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

GAZİLER GÜNÜ’NDE ANLAMLI AÇILIŞ

GAZİLER GÜNÜ’NDE ANLAMLI AÇILIŞ
21 Eylül 2023 22:02
257

Kütahya Belediyemiz tarafından yapılan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi bünyesinde yer alacak olan 1. Dünya Savaşı Kütahyalı Şehitlerimiz Anı Müzesi ve Konferans Salonu, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık ve il protokolünün katılımıyla açıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi içerisinde yer alan ve Kütahya Belediyemiz tarafından yapılan 1. Dünya Savaşı Kütahyalı Şehitlerimiz Anı Müzesi ve Konferans Salonu, Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, Mehmet Demir, İsmail Çağlar Bayırcı, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, şehrimizdeki kurumların müdürleri ile yöneticileri, çok sayıda gazimiz ve hemşehrimizin katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşan ve 19 Eylül Gaziler Günü’nde böylesine anlamlı bir eseri şehrimize kazandırmanın mutluluğu içinde olduğunu belirterek sözlerine başlayan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Bu kutsal toprakları kalıcı vatana dönüştüren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimizin Gaziler Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Bu güzel günde anlamlı bir esere vesile olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek isterim. İki yıl önce yine böyle bir tören esnasında sayın başkanımız kendisinin hayali olan bu projeye destek istedi. Biz de destek sözü verdik. O günden bugüne sarfedilen birçok emek sonucunda derneğimize yakışır, şehrimize yakışır, ülkemize yakışır, gazilerimize yakışır güzel bir salona sahip olduk. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese, başta şube başkanımız olmak üzere Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve çalışanlarına, Kütahyalı esnaflarımıza, hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizde iki derneğimizin iki cevval başkanı, belediyemizin iki kıymetli yerine talip oldular. Birisi bu binaydı, verdik. Diğer derneğimiz de belediyemizin emekliler lokali olarak restore ettiği, düzenlediği ve tam açılma aşamasına gelen binayı gaziler evi olarak istediler, orayı da onlara verdik. Her iki derneğimiz de mutlu. Ben, her şeye layık olduklarını, her türlü katkıya daha fazlasıyla layık olduklarını biliyorum. Elimizden geldiğinde bütün taleplerini geri çevirmemeye çalıştık. Bir kez daha gününüz kutlu olsun, hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim gazilerimize hayırlı ve uzun ömürler nasip eylesin, şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin, devletimizi, milletimizi, birliğimizi, bütünlüğümüzü korusun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.