Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

AK Parti bu seçimde İstanbul’daki Malatyalıları yok saydı!

Gazeteci, Televizyoncu
29 Nisan 2023 02:14
438

Türkiye’nin tarihi seçimine sayılı günler kala milletvekili adayları seçmenlerin desteğini alabilmek için sahada ter döküyor.

Bana göre Ak parti bu seçimde İstanbul’daki Malatyalıları yok saydı…

istanbul’daki Malatyalı bazı STK başkanları 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için her fırsatta adaylık ve sıralama konusunda Ak Parti’ye kırgın olduklarını dile getiriyorlar…

Özellikle İstanbul 2. Bölgede Malatyalı hemşerilerimizin yoğunlukta yaşadığı Esenler, Sultangazi, Eyüp, Fatih ve Zeytinburnu gibi ilçelerde yaklaşık 400 bin Malatyalı yaşıyor. 2. Bölgede Malatyalı aday neden yok. Çünkü Ak parti 2. Bölgedeki Malatyalıları çantada keklik görüyor.

Gelelim 3. bölgeye

*Ak Parti İstanbul 3. Bölgede Milletvekili aday adayı olan Malatyalı İş adamları Derneği  (MİAD)  Başkanı Yunus Akdaş’ın listeye girmemesi İstanbul’daki Malatyalıları hayli üzdü. Bu anlamda bende Yunus başkana ve Malatyalılara büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

*Yine Malatyalılar tarafında oldukça sevilen ve yıllardır STK’ların içinde olan, uzun zamandır Ak parti teşkilatının çatısı altında bir çok hizmetler veren İstanbul 3. Bölgede Milletvekili adayı gösterilen Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Başkanı Yılmaz Durmuş’a ise  27. Sırada yer verildi. 2018’de Ak parti 3. Bölgede 15 tane Milletvekili çıkarmıştı. Bu seçimde de Ak parti 3.bölgede en fazla 12 tane Milletvekili çıkarır. Keşke Yunus Akdaş’a yaptığınız gibi Yılmaz Durmuş’uda hiç aday göstermeseydiniz daha iyi olacaktı bence.

YILLARCA VERDİĞİ HİZMETİN KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI

Bakın yıllarca partisine hizmet eden Yılmaz başkan nerelerden gelmiş?  Refah Partisi Milli Gençlik Vakfı Cebeci Mahalle Başkanlığı, Fazilet Partisi Cebeci Mahallesi Yönetim Kurulu Üyeliği, AK Parti Cebeci Kurucu Mahalle Başkanlığı, Cebeci Mahalle Başkanlığı (3.5 yıl), Gaziosmanpaşa SKM Başk. Yard. – 3 Ayrı Seçim Sürecinde Program ve Saha Sorumluluğu, AK Parti Gaziosmanpaşa Belediyesi Meclis Üyeliği (2004 Yerel Seçimler), Gaziosmanpaşa Belediyesi Başkan Danışmanlığı (2004 Yerel Seçimler 5 yıl), AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Yılmaz Başkan’ında hakkının yenildiğini ve büyük bir haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

BENCE BU SEÇİMDE EN ŞANSLI ADAY HALİS DALKILIÇ

*Bence Ak Partinin İstanbul’daki Malatyalı adaylarının arasında en şanslısı 2018 seçimlerinde İstanbul 3 bölgede 6. Sırada aday gösterilen Halis Dalkılıç oldu.

Bu seçimde 5. Sırada yer alan Dalkılıç İstanbul’daki tek tesellimiz.  Ak parti 2018 seçimlerinde İstanbul 3. bölgede 13 Milletvekili çıkarmıştı. Buda demektir ki Sayın Halis Dalkılıç’ın Milletvekilliği garantide…

YAPILAN SON ANKETLERE BİR GÖZ ATALIM

14 Mayıs’ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimine günler kala kamuoyu araştırma firmaları anket sonuçlarını açıklamaya devam ediyor.

Nisan ayında anket açıklayan 10 anket şirketinin (Metropoll, Gezici, ORC, ALF, Optimar, SONAR, MAK; Aksoy, AR-G, Yöneylem) ortalamasında sonuçlar oldukça dikkat çekici.

ADVERTISING

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra 10 anketin ortalamasına göre, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,5’le yarışı önde götüren isim.

Ortalamaya bakıldığında Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı ise yüzde 44,4’te.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce yüzde 6 oy alırken ATA İttifakı adayı Sinan Oğan yüzde 2,2’de gözüküyor.

Anket yapan 10 firmadan sekizinde Kemal Kılıçdaroğlu önde giderken iki ankette (Optimar ve SONAR) Erdoğan ilk sırada.

10 anketten dokuzu ayrıca seçimin ikinci tura kalacağını gösteriyor. Sadece Optimar anketinde seçim ilk turda bitiyor.

İŞTE İSTANBUL 3. BÖLGEDEKİ MALATYALI ADAY ADAYLARININ İSİM LİSTESİ

ABDULLAH ERASLAN, AYSEL ADIYAMAN BELLİ, EKREM KÜDEN, EMİN YÜKSEKDAĞ, EYYÜP ÜNVER, FATİH KARAMAN, FATMA POLAT, GÜLÇİN YILDIRIM, HAKAN BERKTAŞ, HALİS DALKILIÇ, HASAN ADAK, HÜSEYİN KARACA, İBRAHİM ENES YENER, İSMAİL HAKKI ULUTAŞ, MEHMET FATİH AKTAŞ, MERT KARACA, MUHAMMET PEKDEMİR, MURAT ONUR KAYA, NİYAZİ ÇELİK, OĞUZHAN KARAHAN, OKTAY CUCİ, OSMAN YILMAZ, SUZAN ÇELİK, YUNUS AKDAŞ, ZEYNEL YILDIRIM VE YILMAZ DURMUŞ.. Bu isimlerden Halis Dalkılıç zaten mevcut milletvekili idi 30 kişiden 1 kişi aday gösterildi takdiri size bırakıyorum…14 Mayıs’ta sandık başında görüşmek dileğiyle. Hakkımızdan hayırlısı ne ise o olsun inşallah…

Saygılarımla

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.