Dolar 32,4428
Euro 34,7579
Altın 2.439,71
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

MALATYA’YA BU  BOZUK YOLLAR HİÇ YAKIŞMIYOR

Gazeteci, Televizyoncu
27 Mart 2022 15:15
374

Türkiye’nin doğusunu batısıyla, güneyini kuzeyiyle birleştiren geçiş kapısı olan Malatya Çevre Yolu’ndaki çukurları başka şehirlerin köy yollarında bile göremezsiniz..

Geçtiğimiz gün özel otomobiliyle Van’da İstanbul’a gelen bir arkadaşım Malatya’dan beni aradı, “Merhaba Ferhat bey, ben Van’dan Malatya üzeri İstanbul’a geliyorum. Doğunun batıya geçiş güzergahı olan Malatya’ya bu yollar yakışmıyor. Malatya’nın yolları içler acısı. Malatya Çevre Yolu’nda çukurlara düşmemek için adeta ralli yaptım. Hatta gözlerimle şahit oldum bazı sürücüler de çukurdan kaçmak isterken kaza yaptı.” dedi.

Evet, Vanlı arkadaşım doğru söylüyordu. Malatya’ya baktığınızda Büyükşehir… Ama gelin görün ki başka illerdeki köy yolları bile Malatya Çevre Yolu’ndan daha modern ve bakımlı. Malatya’nın bazı sokak ve caddelerindeki çukurları köy yollarında bile göremezsiniz. Çevre yolunda 1 metre uzunluğunda 30-50 santim genişliğinde çukurlar var. Birinden kaçsanız, diğerine düşüyorsunuz.

Sayın Başkan, sürekli olarak sosyal belediyecilik anlayışı diyor ya, sosyal belediyecilik bu mu acaba… Bence Çevre yolunun dengesi bozulmuş çünkü çevre yolu çok sıkça kullanılan bir yol ve bu yolun çukurlarından dolayı gelip geçen bir çok araç hasar görüyor. Yolun her tarafı oyulmuş halde. Belediye yetkilileri bir an önce bir çözüm bulmalıdır diye düşünüyorum.

Hadi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya’da fazla durmuyormuş, hafta sonlarını Ankara’da geçiriyormuş… Yolların bozukluğundan başkanın haberi olmayabilir ama başkan yardımcıları ve danışmanları var, onlar hiç mi çevre yolundan geçmiyor… Malatya’da 300 tane gazeteci olduğu söyleniyor. Malatya’daki basın mensupları  bu yolları hiç mi görmüyor.

Ha basın mensupları demişken, Malatya’da 300’den fazla haber sitesi olduğu söyleniyor.  Bırak 300 tane haber sitesini bir milyona yakın nüfusu olan koskoca Malatya’da Toplam 56 tane basın kartı sahibi gazeteci var. Hadi bu rakam 100 olsun çünkü cumhurbaşkanlığında onay bekleyen basın kartları ve bu meslekten emekli olan abilerimiz ve ablalarımız  var. Basın kuruluşların da bu işi meslek olarak yapanlar dahil. Bu rakam hadi 100 olsun.
Bu işi meslek olarak yapan arkadaşlarımızın 1’er tane haber sitesi olsa bu sayı 100’ü geçmez. Geri kalan 200 kişi kasap, bakkal, manav mı? Haber sitelerini hobi olarak mı kurmuş, bu adamlar???

Bence Malatya Valiliği bunun önüne geçmeli. Ben Malatya’da 100’den fazla gazeteci olduğuna inanmıyorum.
Ha bu arada 300’den fazla haber sitesi olduğunu Sayın Başkanın baş danışmanı Av. Fatih Kerimoğlu bizzat bana kendisi söylemişti…

Önemli NOT: 300 tane haber sitesi yoksa ben onun yalancısıyım. Bu rakamı bana Fatih Kerimoğlu söylemişti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu yoldaki o derin çukurları neden kapatamıyor inan ki bende anlamış değilim. Aslında çok masraflı bir iş değil bence. Malatya Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri  bir vatandaşımızın canı yanmadan bu bozuk yollara bir çözüm bulunması gerekiyor.

Saygılar…

FERHAT CANBEY

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.