Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

FERHAT CANBEY KİMDİR?

12 Nisan 2022 13:21
925
FERHAT CANBEY KİMDİR?

BİYOGRAFİSİ

FERHAT CANBEY KİMDİR?

Ferhat Canbey 01/01/1965 tarihinde Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Şahnahan Mahallesinde dünyaya geldi. İlk öğrenimini kendi köyü Şahnahan ilkokulunda tamamlayan Canbey, Köy işlerini sevmediği için Malatya’da, Boyacılık, Simitçilik yaptı. bir süre Belediye hamamının önünde Halka tatlı sattı ve köy minibüsünde muavinlik yaptı. Köyünde  ilk okul diplomasını alır almaz Türk filmlerindeki gibi Türkücü olma hayaliyle 13 yaşında iken Malatya’dan kaçıp İstanbul’a geldi. O zamanlar istanbul’a kaçmak moda idi. Adıyaman ve Malatyalıların yoğunlukta yaşadığı Süleymaniye – Vefa’da 10 kişinin yaşadığı 50 metrekarelik bir  tahta binadaki bekar odasında kalmaya başladı.

Hemşerilerinin yardımıyla Süleymaniye bir plastik fabrikasına çırak olarak işe başladı. İstanbul’da Orta okul – Liseyi tamamladı. 1987’de Şehzade başında Hemşerisi Malatyalı İbrahim ve Türk halk müziği sanatçısı Halk ozanı Ali Ercan’la tanıştı, Ercan kasetçilikte “TÖVBELER OLSUN” ismini verdiği 14 eserden oluşan bir kaset yaptı fakat tutmadı. Askerliğini Erzurum Palandöken’de yapan canbey, Askerlik dönüşü Laleli’de kendi işini kurdu bir süre Tekstil işi ile  uğraştı.

Türkücülükte umduğunu bulamayan Ferhat Canbey,  Gazeteci olmaya karar verdi, Bir arkadaşının tavsiyesi üzerine  1987 yılında Günaydın Gazetesinde Foto muhabiri olarak çalışmaya başladı.  Daha sonra çeşitli medya kuruluşlarında Adliye – Polis muhabirliği yaptı. O dönemlerde İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevinde iken siirt’te okuduğu bir şiirden dolayı 4 ay ceza alan Cumhur Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 26 Mart 1999’da Pınarahisar ceza evine giderken Fatih camiinde Pınarhisara kadar haber takibini yapmıştı. Sayın Erdoğan’ın Ceza evinin önündeki duygulu veda konuşmasından ve Gazetecilerden helallik istemesinden çok etkilenen Ferhat canbey gözyaşlarına hakim olamamıştı.

Erdoğan'ın 1999'da verdiği söz | Politika Haberleri

1999 yılında Bölge gazetesini kurarak medya sektörüne kendi işinin patronu olarak atılan Ferhat Canbey, Gurbetteki Malatyalılar için Melita dergisi ve Parola 44 diye iki dergi çıkarmaya başladı. 2014 yılında Bir ilke imza atarak Kürçe ve Türkçe müzik yayını yapan Yaşam Tv kuran Canbey, ardında Ciner grubuna ait Müzik eğlence kanalı Gala Tv’yi aldı.  2019 Yılında malatya Vuslat Tv satın aldı ve bir süre Malatya’da kaldı. Kanal’ın çok borcu olduğu ve mecbur kaldığı için Vuslat Tv kanalını aldığı fiyata eski borçlarıyla birlik Selahattin Bayrak’a devretti. Ve İstanbul’a döndü. Uydu kiralarının yüksek rakamlarda ve Dolar’ın yükselmesinden dolayı şimdilik sadece internetten yayın yapıyor. Yaşam tv www.yasamtv.com.tr Ulusal ve Yerel haber sitesi olan www.yasamhaber.com.tr www.canbeyhaberajansi.com kurarak İstanbul’da medya sektöründe faaliyet gösteriyor. Ferhat Canbey 2 kız 1 erkek çocuğu babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.