Dolar 32,5601
Euro 34,8680
Altın 2.425,68
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

BU SUNUCULAR, “BİZİ MALAMAT ETTİ”

Gazeteci, Televizyoncu
28 Eylül 2022 01:32
701

Günlerdir MAKON – MASTÖB Başkanları ve yönetimin büyük emek sarf ettikleri Memleket hasreti çeken Malatyalıların dört gözle bekledikleri 5’ci Malatya Tanıtım Günleri iki tane beceriksiz sunucu yüzünden berbat oldu. Malatyalıların deyimiyle “bu sunucular bizi malamat ettiler”

Reklamın kötüsü olmaz derler.
Derler ama, bir o kadar da tartışma konusudur bence…
22-25 Eylül tarihleri arasında yapılan 5. yapılan Malatya tanıtım günleri belki belli bir kesim tarafıdan güzel geçti denilebilir ama, ben amacına ulaştığı kanaatinde değilim.
Yapılan masrafı göz önünde bulundurduğumuz zaman  daha iyi bir organize ile daha güzel daha anlamlı, daha faydalı, amacına uygun bir Malatya tanıtım günleri yapılabilirdi diye düşünüyorum.
Bu benim fikrim tabii…

Bence Malatya tanıtım günlerini sunan Sunucular etkinliği Provoke etmek için ellerinde gelen her şeyi yaptılar. Ellerindeki mikrofona ve sahneye hakim olamadıkları için  etkinliğe katılan bir çok kişi olanlardan dolayı Malatya günlerini protesto  ederek alanı terk ettiğini gördüm ve çok üzüldüm.

Kürsüye davet edilen siyasetçiler galiba kendilerini bir anda Siyaset arenası yada siyaset meydanına tartışma programına çıktıklarını sandılar.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in konuşaları ortamın gerilmesine neden oldu. Ve bir anda ortalık karıştı. Sunucular kürsüye davet ettikleri milletvekillerinin yanında maaşlı elamanıymış gibi duruyorlardı. Bence Oradaki en büyük suçlu elindeki mikrofona ve sahneye hakim olamayanlardır. Her önüne gelene mikrofon verirseniz olacağı budur kardeşim.

Bence milletvekillerinin bu anlamda hiç bir suçu, günahı yoktur. Sunucular milletvekillerine, “sayın vekilim burası malatya tanıtım günleri, sizden ricam mümkünse siyasi konuşmalar yapmayalım” diyerek uyarmaları gerekiyordu.  

Ortamın gerilmesinden dolayı Ortamı yumuşatmak için  kürsüye çıkan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi kısmende olsa ortalığı yatıştırdı ama olan Malatyalılara oldu.

Kardeşim siz yıllardır Radyo ve tv programları yapıyorsunuz, sizde biliyorsunuzki bunlar siyasetçi ellerine mikrofon geçtimi bırakmak bilmezler. Tabiki milletvekilleri o kadar Malatyalıyı bir arada bulmuşken önümüzdeki seçimler için siyasi konuşmalar yapacaklar. Malatyanın güzelliklerini ve malatyayı anlatacak hallleri yok ya…

Sahnedeki sunucu konuşmacıya her zaman müdahale etme hakkına sahiptir.  çünkü sahne her zaman sunucunun kontrolündedir.  Adil Gevrek yada Nazife özdemir sahneye çıkıp kimseye müdahale edemezdi. Siz sahnenin sahibi olarak siyasi konuşmalardan dolayı o milletvekillerine müdahale etseydiniz olay bu duruma gelmezdi. Olan günlerdir o etkinlik için emek veren o insanlara oldu.  çünkü herkesin şefki kırıldı.

Kardeşim sizin sunum paralarınızı milletvekilleri yada belediye başkanları vermiyor. Sizin paranızı veren Malatyalı STK başkanlarıdır. Milletvekillerinin keyfine göre hareket edip  onlarca insanın günlerdir verdikleri emeklerini hiçe sayıp bu güzelim programı  Provoke etmeye hakkınız yok.

Günlerdir bu organizasyon için gecesini gündüzüne katan ve herşeyin en güzelini yapmak için çok büyük emekler veren MASTÖB Başkanı sayın Nazife özdemir ve ekibine ben onlara buradan emeklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü onların hiç birinin her hangi bir menfaat yada çıkar gibi bir beklentisi olmadan bu işi severek yaptıklarını biliyorum.

Ama siz,  para almadan sahneye çıkıp bir dakika bile sunum yapmazsınız. Çünkü siz menfaat olmadan çıkar olmadan kimseye selam bile vermezsiniz… Ben sizin ciğerinizi bilirrim.

Ama işte Malatyamızın göz bebeği gurbetteki Malatyalıların buluşma ve buluşturma noktası MASTÖB – MAKON ve MADEF bu 3 sivil toplum örgütündeki  insanlar hiçbir çıkar yada menfaat beklemeden, Gerçekten Memleket sevdalısı oldukları için bu işi yapıyorlar.

Benden size tavsiye...

Siz siz olun Memleket sevgisini unutmayın. Memleket olmazsa hiçbir şey olmaz. Bu güne kadar sunum için kaç tane Karadenizli sizi işe çağırdı. Çağırmazlar. çünkü her kes kendi sanatçısını ve sunucusunu çağırır.

Ben dahil olmak üzere bu sektördeki kültür sanat ve medya işiyle uğraşan tüm Malatyalı arkadaşlarımıza iş adamlarımız ve STK başkanlarımız destek vermişlerdir. ALLAH bin defa razı olsun. ALLAH onların eksikliğini vermesin. Bu insanları desteğini ve hakkını inkar eden nankördür, Çünkü bizim bizde başka kimsemiz yok… “Memleket sevgisi olmadan hiç bir şey yapılmaz.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.