Dolar 32,5327
Euro 34,9291
Altın 2.444,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Son 120 Günlük Çalışmalarına İlişkin Basın Toplantısı Gerçekleştirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Son 120 Günlük Çalışmalarına İlişkin Basın Toplantısı Gerçekleştirdi
5 Aralık 2023 11:17
252

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’daki medya temsilcileriyle Beşiktaş Four Seasons Otel’de bir araya geldiği programda terör, organize suçlar, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar ve asayiş olmak üzere yapılan operasyonlar ile ilgili bilgiler verdi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TikTok’ta müstehcen içerikler oluşturan, çevrim içi çocuk istismarı barındıran içerik üreten 1332 hesap yöneticisinden 13’ünün tutuklandığını, 48’i hakkında da adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. Yerlikaya, 612 hesapla ilgili de gerekli işlemlerin devam ettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, programda yaptığı konuşmada son 120 günde kırsalda ve şehirde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyonlarda toplam 309 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade ederek, “38’i ölü, 208’i sağ, 4’ü yaralı ele geçirildi. 59’u ise teslim oldu. Bin 810 şüpheli gözaltına alınırken, 433’ü tutuklandı, 336’sı hakkında adli kontrol kararı verildi” ifadelerini kullandı.

Yapılan operasyonları ülkenin dört bir yanında aralıksız sürdürdüklerini ifade eden İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, şafak vaktinde de gün batımında da suç ve suçlularla mücadeleye devam ettiklerini kaydetti.

İçişleri Bakanlığı önündeki gerçekleşen terör saldırısı girişimi ile ilgili de bilgiler veren Yerlikaya, düzenlenen saldırının “bölücü terör örgütünün can çekişmesi” olduğunun altını çizdi. Bakan Yerlikaya, saldırı girişiminde bulunan her 2 teröristin de Suriye’den geldiğini tespit ettiklerini ve bu doğrultuda Irak ve Suriye’de, özellikle Fırat’ın doğusunda olmak üzere PKK/YPG’ye ait bütün altyapı, üstyapı ve enerji tesislerinin hava unsurları tarafından bombalandığını kaydederek, “Hainler yaptıklarının bedelini ödeyecekler” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şunları kaydetti:

“İçinde bulundukları çaresizlik, terörün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Saldırı girişiminden hemen sonra başlattığımız Kahramanlar Operasyonlarıyla ülkemizin dört bir yanında teröristlere karşı sürdürdüğümüz amansız mücadelemizin hiç durmadan, duraksamadan devam ettiğini gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. İçişleri Bakanlığı olarak biz içeride, Milli Savunma Bakanlığı sınır boylarında ve ötesinde, MİT istihbarat faaliyetleri ve nokta operasyonlarıyla, hep birlikte teröre karşı mükemmel bir uyum içinde çalışıyoruz.”

İçişleri Bakan Yerlikaya, yaklaşık 40 yıldır PKK kaynaklı terörün sorunların ilk sıralarında yer aldığını ve AK Parti göreve geldiğinde ülkede çok yoğun bir terör gündemi olduğunu, birçok şehirde üretimin adeta durma noktasına geldiğini belirterek, AK Parti hükümetleri döneminde bu sorunun bitme noktasına geldiğinin altını çizdi.

Türkiye Yüzyılı’nın teröre ve terörizme karşı mücadele vizyonunu da kapsadığını dile getiren Yerlikaya, Türkiye’de artık terör nedeniyle kapalı tek bir yayla, terk edilmiş tek bir köy, mezra, tek bir kulübenin dahi olmayacağını sözlerine ekledi.

NARVAS, vatandaşlarımız tarafından yapılan ihbarların analiz edilmesine, analize dayalı yoğunluk haritalarının oluşturulmasına, suçluların tespiti ve yakalanmasına yer ve zaman odaklı mücadele planları ve stratejileri hazırlanmasına imkan sağlayan bir yazılım projesi. Biz NARVAS’la bütün ihbarları doğru kabul ediyor, işlem başlatıyoruz. İhbarlar yoğun olarak nereden yapılıyorsa kolluk kuvvetlerimiz o bölgede yoğunlaşıyor. Hangi saatlerde, hangi sokak başında, hangi noktada uyuşturucu satışı yapılıyor en ücra yerleri dahi tespit edip suçluları yakalıyoruz.

Proje ile suç haritaları hazırlayarak riskli bölgeleri tespit ediyor, NARKO ALAN bölgeleri oluşturuyoruz. NARVAS projesi kapsamında 30 büyükşehrimizde sadece kasım ayı itibarıyla narkotik konuşu 9675 ihbar alındı. Bunun 3 bin 945’i sadece İstanbul’da. Yine aynı dönemde NARVAS uygulaması kapsamında 59 bin şahıs sorgulandı. 124 şahsa narkotik suçları kapsamında işlem yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 503 şahıs da bu çalışmada yakalandı. NARVAS projemizi 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 81 ilimizde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. dedi.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.