Dolar 32,5180
Euro 34,8973
Altın 2.454,80
BİST 9.882,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

İSTANBUL’DAKİ KAYISI FESTİVALİ İÇİN MALATYALILAR GÜN SAYIYOR

İSTANBUL’DAKİ KAYISI FESTİVALİ İÇİN MALATYALILAR GÜN SAYIYOR
27 Haziran 2022 17:30
591

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) tarafından düzenlenen ‘3. Geleneksel Malatya Kayısı Festivali Güngören Köy içi Aliya İzzet Begoviç Parkında düzenleniyor.

30 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında Güngören Köyiçi Aliya İzzet Begoviç Parkında  düzenlenecek olan 3. Geleneksel Malatya Kayısı Festivalinin sunumunu Ali Birircik ve Serkan Lama yapacak. Bir çok sanatçının sahne alacağı programa binlerce Malatyalının katılması bekleniyor.

KAYISIMIZIN REKLAMI YETERİNCE YAPILMIYOR

Malatya kayısısının milli bir ürün olduğunu ifade eden,  Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF)Genel Başkanı Yılmaz Durmuş,“Türkiye’mizin milli ürünü olan kayısımızı dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Malatya kayısısının ulusal bazda tanıtımına ihtiyacı var. Kayısımızın reklamı Malatya mız için önemli bir konudur. Dünya kuru kayısı piyasasının yüzde 75’ini biz Malatyalılar olarak karşılıyoruz. Kayısımızın reklamı yeterince yapılmıyor, reklama çok ihtiyacımız var. Bu değerimize sahip çıkmamız lazım. Bu değerimizin tanıtımını daha üst noktalara taşımamız lazım.

TÜM MEDYA TEMSİLCİLERİNİDE BEKLİYORUZ

Festivalin birliktelik içerisinde olacağına işaret eden Genel Başkan Yılmaz Durmuş “Kayısı Festivali’nin temel amacı toplumsal paylaşmanın, dayanışmanın ve birlik beraberliğin olmasıdır. 30 Haziran 3 Temmuz tarihleri arasında, Malatya’mıza yakışır, kayısımıza yakışır bir festivali, hem festival havasında, hem de İstanbul Güngören köy için de  fuar havasında kutlamayı yapacağız. Kayısımızı layık olan yere taşımak için gayret ediyoruz. Bu festivalde İstanbul’lular  Malatyalıların birlik ve beraberliğini ve dayanışmasını görecek. 3. nü düzenleyeceğimiz kaayısı festivaline ulusal ve yerel anlamda yayın yapmakta olan bir çok basın ve medya temsilcileri katılmasını bekliyoruz”dedi.

İNŞALLAH DOLU DOLU BİR FESTİVAL OLACAK

Dünya kayısı başkenti olarak anılan  Malatya’mız, sadece kayısısı ile öne çıkmış bir il değil. Siyasetçilerimizle, Sanatçılarımızla, birçok tarihi ve kültürel eserimiz var. Belki biz bunları tanıtma hususunda yalnız kalmış olabiliriz. Veyahut ta sesimizi yeterince duyuramamış olabiliriz, ama bu festivalde Malatyanın ismini tüm dünyayya duyuracağız inşallah.  Burada sizlerin aracılığıyla tüm İstanbulluları, 30 Haziran 3 Temmuz tarihleri arasında Güngören köy içi Aliya İzzet Begoviç Parkına davet ediyorum. Dolu dolu bir festival yaşanacak.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.