Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Av.Burak EVCİ’den çok önemli Uyarı:

Av.Burak EVCİ’den çok önemli Uyarı:
13 Şubat 2023 11:37
390

DEPREM DELİLLERİ KARARTILMASIN!

Türkiye’de 10 vilayeti vuran depremden sonra tüm dünyanın duası depremzedelere ve ağır yara alan bu bölgeler oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir hafta geçmesine rağmen bölgedeki binaların enkazlarında ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

6 Şubat 2023 tarihi dünyanın belki de en feci doğa afetlerinden birinin yaşandığı gün olarak tarihte kalacak. 

Binlerce vefat haberi gelirken, her olayın arkasında bir kader, bir keder bir insanlık dramı var.  

Yaraları sarmak için kimse yardımını esirgemedi, 70’ten fazla ülkeden yardımlar geldi., 

Bulgaristan’da da köylerden, mahallelerden, şehirlerden imkanı olan da, olmayan da bu afette zarar görenlere kendi yardımını vermeye çalıştı.  

Deprem miilyonlarca kişinin hayatını etkiledi, milyonlarca kişi de bu felaketin boyutunu akıttığı gözyaşlarıyla hissetti.  

Muhabirimiz Tekşen İlke Karakuş Takvimlere kara gün olarak geçen 6 Şubat Pazartesi gününü Av. Burak Evci ile hukuki önlemleri konuştu.

Avukat Buak Evci;  Alınacak Hukuki Önlemleri şu şekilde sıraladı;

1) Deprem bölgelerindeki savcıların ve bilirkişilerinde depremzede olması dolayısıyla ve mevcut personelin yeterli olmayacağı gerekçesiyle HSK ivedi olarak bölgeye çok sayıda SAVCI görevlendirmeli ve yakın şehirlerden bilirkişiler organize edilerek bölgede görevlendirilmelidir.

2) İlgililerin, cezai ve hukuki olarak haklarını arayabilmeleri için delillerin toplanması ve muhafaza altına alınması çok önemlidir.

3) Belediyelerden imar ve ruhsat dosyaları ivedi olarak temih edilmeli, mümkünse asılları muhafaza altına alınmalıdır.

4) Belediyelerin İmar Müdürlüklerinin Yapı Denetim Firmalarının ve Müteahhitlerin ve sonradan binaya müdahale etmiş kişilerin kusurları yoksa masumiyetlerinin ispatı için ve yine kusurları varsa da sorumluluklarına gidilebilmesi için, enkazlar kaldırılmadan, deliller yok edilmeden kolon ve kirişlerden tespit yapılacak miktarın mümkünse iki katı beton ve demir numuneleri alınmalıdır.  Yapılarla ilgili şahitlerin ifadeleri alınmalıdır

5) Projeye ayrılıklar fotoğraflandırılmalı, video ile kayıt altına alınmalıdır.

6) Tespit edilen sorumlulara acil yurtdışı çıkış yasağı getirilmeli ve mal varlıklarına tedbir konulmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.