Dolar 32,5225
Euro 34,8925
Altın 2.437,74
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C

BEŞİRİ ÇİĞ KÖFTE DÜNYA MARKASI OLMAYI HEDEFLİYOR

BEŞİRİ ÇİĞ KÖFTE DÜNYA MARKASI OLMAYI HEDEFLİYOR
11 Temmuz 2023 03:49
576

Adıyaman denilince akla gelen lezzetlerin başında çiğ köfte yer alıyor. Güneydoğu Anadolu’ya özgü olan ancak son yıllarda bütün Türkiye’nin tanıdığı ve zevkle tükettiği çiğ köfte, bulgur, pul biber, çeşitli baharatlar, sarımsak, soğan ve yeşilliklerin itinayla yoğrulmasıyla hazırlanıyor.

Yıllarca Bir çok Tv kanalında Kameramanlık ve Yönetmenlik yapan Beşir Oğuzbey yaklaşık dört yıl önce yönetmen olarak çalıştığı Tv kanalında kendi isteğiyle ayrılıp Çiğ köfte sektörüne atıldı.

Beşir Usta’nın Çiğ Köftesi diğerlerinden farklı olmalıydı ve tek hayali Adıyamanlı çiğ köfteci hemşerileri gibi  ünlü bir çiğ köfteci olmaktı.   Dört yıl önce parası olmadığı için çiğ köteci dükkanı açamayan Beşir Oğuzbey,  önce bu işe seyyar olarak başlamalıydı.  Oğuzbey borç harç aldığı 2000 model doblo tarzı bir araba alıp il il dolaşıp fuarlarda çiğköfte satmaya başladı. Beşir usta bir ilki başardı ve elle yoğrulan çiğ köfteyi insanlara sevdirdi.

Daha çok sıra gecelerinde ve evlerde keyfi ara öğün olarak tüketilen elle yoğrulan çiğ köfteyi Beşir Usta elle yoğrulan “BEŞİRİ ÇİĞ KÖFTE”yi kısa bir sürede dünya markası yapma yolunda.

Çiğ köfte sunumlarına farklı  bir renk kattığını söyleyen Beşir Oğuzbey “Buradaki amacımız yeni nesli elle yoğrulan çiğ köfteyle  tanıştırmak.” dedi.

HABER: TEKŞEN İLKE KARAKUŞ / İST

Fotoğraf açıklaması yok.
Fotoğraf açıklaması yok.
Bir şunu diyen bir yazı 'Leğen BEŞİRİ Çiğköfte' görseli olabilir
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.