Dolar 32,4539
Euro 34,7509
Altın 2.423,87
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

ÇEŞME’DE SİVRİ SİNEKLER CİRİT ATIYOR

ÇEŞME’DE SİVRİ SİNEKLER CİRİT ATIYOR
20 Haziran 2023 23:13
348

Bugünlerde Çeşmelilerin en büyük sıkıntılardan biri olan sivrisinekler vatandaşı canından bezdirdi.

Yaz aylarının kendini iyice hissettirmesiyle birlikte Çeşme’nin hem kent merkezinde hem de dış mahallerinden tam anlamıyla sivrisinek kabusu yaşanıyor. Sivri sinekler Çeşmelileri çileden çıkardı. Sivri sineklerin çok artması hayatı çekilmez hale getirmeye başladı. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl daha çok sivrisinek gördüklerini ifade eden bir vatandaş ise yerel yönetimlerin bu konuda çalışmasının olmadığını iddia etti.

ÇEŞME BELEDİYESİ NE İŞ YAPAR

Çeşme Belediyesi kent merkezi ve kenar mahallerde yaşayan vatandaşların sivrisinekle ilgili feryadını hiç duymuyor galiba. Haber merkezimize gelen sayısız sivrisinek şikayetleri gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Özellikle son bir aylık süre içinde vatandaşların sivri sinek şikayeti artış gösterdi. Erken dönemde yapılması gereken larva mücadelesinin yapılmadığı konusunda vatandaşlardan birçok şikayet aldık.

VATANDAŞ BELEDİYEDEN ŞİKAYETÇİ

İsminin açıklanmasını istemeye bir vatandaş “Kaşıdıkça yaraya dönüşen ısırıklar 15-20 gün geçmezken, alerjik bir bünyeye sahip olanlarla ise morarma ve şişliğe yol açıyor. Primer hastalık taşıyıcıları olarak bilinen kan emici sivrisineklerle mücadelede Belediyemizden şehir içerisinde pek bir çalışma göremiyoruz” dedi. Bir vatandaşımız ise “Çeşme Sivri sinekten geçilmiyor, Bu belediye Başkanı nasıl seçilmiş anlamadım,  Bu devirde belediye bir sivrisinekle baş edemiyorsa işimiz çok zor demektir. her yer ama ger yer sivrisinek kaynıyor”diyor.

BELEDİYE SİVRİSİNEKLE BAŞEDEMİYOR

Bazı vatandaşlar sivrisineklerin bu artışını Çeşme Belediyesinin mücadelesinin yeterli olmamasına bağlarken, bazı vatandaşlar ise “Belediyenin zamanında hiç tedbir almadığını ve zamanında tedbir alınsaydı çimdi bu sıkıntılar yaşanmazdı”diyor. Mahalle muhtarları ise vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda belediyeye başvurarak mahallelerinin ilaçlanması için çaresizlik içinde yardım bekliyor. HABER: Tekşen İlke Karakuş / Çeşme

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.