Dolar 32,5634
Euro 34,9460
Altın 2.426,73
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Battalgazi Torunları Hakkari’de Kütüphane Açtı

Battalgazi Torunları Hakkari’de Kütüphane Açtı
13 Haziran 2022 21:47
278

Tarihini ve kültürünü bilen, milli ve manevi değerleri ön planda tutan, toplumsal faydaya katma değer üreten Battalgazi Torunları önce ata topraklarını ziyaret etti, akabinde Hakkari’de inşa ettikleri Vali İdris AKBIYIK İlkokulu ve Ortaokulu – Battalgazi Derneği Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

İstanbul’da kurulan ve Malatya Serdarı Seyyid Battalgazi’yi rol model edinen Battalgazi Derneği üyeleri, halkın değimi ile Battalgazi Torunları önce ata toprağı Malatya’da bir takım ziyaretlerde bulundu, akabinde Hakkari’ye geçerek Vali İdris AKBIYIK İlkokulu ve Ortaokulu – Battalgazi Derneği Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Göreve geldiği ilk günden itibaren insan hayatına dokunan çalışmalar ile bölge halkının sevgi ve saygısını kazanan Hakkari Valisi İdris AKBIYIK adına ilkokul ve ortaokul yapıldı. Hakkari için oldukça önem arz eden bu kıymetli eserlerin kütüphanesini Battalgazi Derneği üstlendi.

Şişli Kaymakamlığı döneminde iletişim sağladıkları Malatyalı İdris AKBIYIK ile hiçbir zaman irtibatını koparmayan Battalgazi Torunları, Hakkari Valiliği ve Belediye Başkan Vekilliği döneminde de etkileşimlerini sürdürdüler.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekilliği görevini layıkıyla sürdüren ve halkın gönlünde samimiyeti ile önemli bir yer edinen İdris AKBIYIK adına okul yapılmasından onur ve mutluluk duyan Battalgazi Torunları bu sürece kayıtsız kalmayarak bir sosyal sorumluluk kampanyası başlattı. Battalgazi Derneği Kütüphanesi için gereken ihtiyaç çok kısa sürede tamamlandı ve imalata başlandı.

Battalgazi Derneği Kütüphanesi’nin yapım aşamasını an be an takip eden Battalgazi Torunları diğer yandan da kitap bağışı kampanyası düzenledi. Başakşehir Belediyesi’nin Kitap Köprüsü Projesi kapsamında verdiği büyük desteğe, Zeytinburnu Belediyesi, Başakşehir BİLSEM, Bahçeşehir Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu ve akabinde birçok vatandaş katkı sağladı.

İstanbul’dan yola çıkan Battalgazi Torunları’nın ilk durağı Malatya oldu. Malatya’da bir takım kurumsal ziyaretlerde bulunan Battalgazi Torunları Malatya Valisi Hulusi ŞAHİN’i, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN’ı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman GÜDER’i ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR’ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundular ve 2023 yılı Dünya Malatyalılar Günü etkinliğinin Malatya’da gerçekleştirilmesi hususunda mutabık kaldılar.

Battalgazi Derneği Malatya Temsilciliği üyeleri ile buluşan ve akabinde kurumsal ziyaretlerde bulunan Battalgazi Torunları’nın bir sonraki durağı Hakkari oldu.

Hakkari Vali İdris AKBIYIK İlkokulu ve Ortaokulu’na geçen Battalgazi Torunları öncelikle yanlarında getirdikleri kitapları tasnif etti, sonrasında raflarına yerleştirdi. Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra Battalgazi Derneği Kütüphanesi tabelası asıldı.

Hakkari Valisi İdris AKBIYIK, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal GÜR, Hakkari il protokolü, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile Battalgazi Derneği Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirmek üzere seferberlik başlatan ve Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna yüzlerce kilometre mesafe kat eden Battalgazi Torunları program sonrası Vali İdris AKBIYIK ile uzun uzun sohbet ettikten sonra tekrar Malatya’ya doğru yola çıktılar.

Battalgazi Derneği Başkan Vekili Ahmet TİMURTAŞ “Hakkari’deki çocuklara umut ışığı olmak adına başlattığımız bu projeye emek ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bugün burada bu gururu yaşatmamıza vesile olan kıymetli Valimiz Sayın İdris AKBIYIK’a şükranlarımızı sunuyoruz. Kütüphane projemizin ilki Hakkari’de açıldı. Açılışlar ve projelere; Allah’ın izni, Battalgazi Torunları’nın gayreti ve gönüllülerimizin desteği ile devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.