Dolar 32,5610
Euro 34,6876
Altın 2.491,36
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan , CHP’nin afişlerini söküp Ak Partili adayların afişlerini astı

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan , CHP’nin afişlerini söküp Ak Partili adayların afişlerini astı
28 Nisan 2023 19:08
483

AKP’li Malatya Büyükşehir Belediyesi, CHP Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın seçim propagandası amacıyla üst geçitlere afişlerin asılmasının yasak olduğunu belirterek söktü. Ancak CHP’li Ağbaba’nın afişlerinin kaldırılmasının ardından aynı üst geçitlere AKP’nin Malatya Milletvekili adaylarının afişleri asıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da seçim çalışmaları kapsamında astıkları afişin ‘üst geçitlere asılmasının uygun olmadığı’ gerekçesiyle indirilerek aynı yere AKP’li adayların afişlerinin asıldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da seçim kampanyası için hazırlattığı afişlerin Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ‘üst geçitlere afiş asılamayacağı’ gerekçesiyle kaldırıldığını ardından aynı yerlere AKP’li adayların afişlerinin asıldığını söyledi.

“BU KADAR AYRIMCILIK OLMAZ”

Duruma tepki gösteren Ağbaba şunları söyledi:

“Sevgili Malatyalılar, size Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı şikâyet etmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde kendi cebimden vererek yaptırmış olduğum pankartları bir gün aniden hepsini söktüler, indirdiler. Sebebini sorduğumda; üst geçitlere olmayacağını söylediler. Ben de bir şey demedim. Ancak dün itibarıyla bütün üst geçitlere AK Parti’nin adaylarının afişlerini asmışlar. Benim afişlerimi söktükleri yere. Ben, kendi paramla yaptırdım. Bu kadar ayrımcılık olmaz. Bu kadar vicdansızlık olmaz. Malatyalıların vicdanına bırakıyorum. Sayın Selahattin Gürkan, siz bütün Malatya’nın belediye başkanısınız. Bunun size yakıştıramadığımı söylemek istiyorum. Hatta gelmişler, benim dükkanımın bulunduğu yere de asmışlar. Benim afişimi sökmüşler. AK Partili adayların afişini asmışlar. Kiralamış olduğumuz bir yerden benim afişimi sökmüşler, AK Partili adayların afişini yapıştırmışlar. Yakıştıramadım. Milletin, Malatyalıların vicdanına bırakıyorum. Keşke bu afiş asma hızını depremde gösterseydiniz.

“BEN AFİŞLERİMİ KENDİ CEBİMDEN YAPTIRIYORUM”

Ben afişlerimi kendi cebimden yapıyorum. Bu arkadaşlar afişlerini hangi kaynaktan yapıyor onu da merak ediyorum. Ayrıca Malatya’daki bütün billboardları AKP afişleri ile donattılar. Onun da hangi para ile yapıldığını sormak istiyorum. Vatandaşın parasıyla, bizim paramızla seçim propagandası yapıyor Malatya Büyükşehir Belediyesi Keşke bu afiş asma hızlarını, billboard asma hızlarını depremde gösterselerdi. Depremde yok olanlar bugün ortaya çıkmış. Malatyalılara şikayetimdir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.