Dolar 32,5804
Euro 35,0490
Altın 2.458,51
BİST 9.805,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

DOĞANYOL DERNEKLER FEDERASYONU 1. KONGRESİNİ YAPTI “UYGUN ÖZTÜRK” BAŞKAN OLDU

DOĞANYOL DERNEKLER FEDERASYONU 1. KONGRESİNİ YAPTI “UYGUN ÖZTÜRK” BAŞKAN OLDU
5 Haziran 2022 09:47
837

Malatya Doğanyol Dernekler Federasyonu 1.Olagan Genel Kurul toplantısı Esenler’deki Doğanyol Derneğinde gerçekleşti. Esenler Doğanyol Derneğinde yapılan Doğanyol Dernekler Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu, başkanını seçti.Dernek merkezinde Gerçekleşen Kahvaltılı Doğanyol Dernekler Federasyonu Kongresinde Yönetim ve Denetim delegeleri seçildi.

KONGREYE KİMER KATILDI

Radyo ve Tv Programcısı (Düşbahçesi Ali) Ali Bircik’in sunumunu yaptığı Uygun Öztürk’ün başkanı seçildiğ Doğanyol Dernekler Federasyonu Olağan Genel Kurulu’nun toplantısına Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, Makon bşk vekili Hasan Karakuş, Mastöb Başkan vekili Halim Bölükbaşı, Battalgazi federeyonu Başkanı Mehmet kolay ve yönetim kurulu. Pütürge federsyonu başkanı Osman dursun, Doğanyol Dernekler birliği Eski başkanı ve Aynı zamanda Sultangazi spor kulübü başkanı Osman Cengiz, Yeşilyurt federsyon başkan vekili ve Dilekliler dernek başkanı Ali Karadoğan, Esenler Malatya federsyonu Başkan Yardımcısı BASRİ, Gazeteciler Mehmet Tokgün, Faik Bozdağ ve Ferhat Canbey’in yanı sıra düzenli ve çok sayıda davetli katıldı.Genel başkan Uygun Öztürk’ün konuşmasından sonra oylamaya geçildi. Başka aday olmadığı için tek liste ile Oylama sonucunda Uygun Öztürk yeni başkan seçildi.

YILMAZ DURMUŞ; MALATYA ÖNEMLİ BİR ŞEHRİMİZDİR HAK ETTİĞİ YERE GELECEKTİR

Bugün İstanbul’daki Malatyalı ve Doğanyol’lu hemşerilerimizin bu birlik beraberliklerini görmek için buradayız, diyen Malatya dernekler federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş Bu federasyonun yapacağı seçimin Malatya’mıza, Doğanyol’umuza ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu federasyonda her siyasi görüş olabilir ama bu siyasi görüşler federasyonun dışındadır. Malatya önemli bir şehirdir. Çeşitli medeniyetlere baş şehirlik yapmış bir şehrimizdir. Hak ettiği yere de gelecektir, getireceğiz” açıklamasında bulundu.

OSMAN DURSUN; STK’LAR VE DERNEKLER BİRLİK BERABERLİĞİN ADRESİDİR

ongrenin hayırlara vesile olacağını belirten Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun, “Biz bu toprağın çocukları olduğumuzdan hareket ediyoruz. Dilerim Doğanyol Dernekler Federasyonu’nun bugünkü kongresi hayırlara vesile olur. Malatya’nın birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olur. Bu tür dernekler, toplanma yerleri, sivil toplum örgütleri birliğin, beraberliğin adresleri. Bu vatan hepimizin vatanı. Aynı bayrağın altında bu cennet vatanda kardeşçe yaşamamıza vesile olacak bir kongre olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

MEHMET KOLAY; MALATYAYA GÖNÜL VEREN DOSTLARA TEŞŞEKKÜR EDERİM

Battalgazi Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay ise, “İstanbul’da yaklaşık bir milyon Malatyalı hemşerimiz var. MASTÖB, MADEF ve 10 tane yaklaşık Federasyonumuz ve yüzlerce derneğimiz var. Malatyalıların birliğini, temsiliyetini, beraberliğini, gücünü burada gösterebilmek, savunabilmek, haklarını koruyabilmek, aşsızlara aş, işsizlere iş sağlayabilmek için böyle bir federasyonu dernekler, vakıflar vasıtasıyla burada sürdürmeye gayret ediyoruz. Hepimiz Malatyalıyız Malatya için burdayız. Ben burada Basri Düzenli abimiz gibi Doğanyol yada diğer Federasyonlarda herhangi bir görevi olmayan Arkadaşlarımıza, Malatyalı kardeşlerimize, Malatyaya gönül vermiş dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

UYGUN ÖZTÜRK: HİZMETLERİMMİZ DEVAM EDECEK İNŞALLAH

Malatya Doğanyol Dernekler Federasyonu’nun yeni başkanı seçilen Uygun Öztürk, “Bu güne kadar bir çok dernek başkanlarımızı defalarca ziyaret ettik. Geçtiğimiz günlerde Doğanyol’a 2500 Adet Dut fidanı diktik, Biz Malatyalılar, Doğanyol’lular, Pütürgeliler, birçok ismini sayamadığım diğer ilçeler olarak İstanbul’da çok güçlüyüz, inanıyoruz, İnşallah halkımıza büyük hizmetler yapacağız. Doğanyol Dernekler Federasyonu’nu genel merkezi yapacağız. Dut festivali, Çilek festivali, Doğanyol Tanıtma Günleri yapacağız. Çok ciddi işler yapacağız. Önümüzdeki dönemlerde ihtiyaç sahibi çocuklarımıza burs vereceğiz inşallah. Bugün ki 1. Kongremizde bizleri yalnız bırakmayarak buralara kadar gelen ve Kahvaltımıza katılım sağlayan tüm hemşerilerimize yönetimim adına teşekkür ediyorum” dedi .Kongrede Kurucu başkan Uygun Öztürk tarafından oluşturulan listeyle aşağıdaki kurullar oy birliği ile seçildi. Doğanyol Dernekler Federasyonu Başkanı Uygun Öztürk’ün Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

YÖNETİM KURULUYaşar AlpulBehzat kışAhmet aydınLütfü KılınçMustafa MenteşYalçın HatunŞeref GökdaşMetin BirtaneHasan Hüseyin Ulu Ramazan TopNazmi doğanZeki Aslan

DENETİM KURULUMehmet GündoğduEkrem GÜLBEYÖner Orhan

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.