Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C

Kale’li Çiftçi Henüz Deprem Yaralarını Sarmadan Bu Seferde DSİ’den Darbe Yedi

Kale’li Çiftçi Henüz Deprem Yaralarını Sarmadan Bu Seferde DSİ’den Darbe Yedi
7 Mayıs 2024 21:59
42

Malatya ili Kale ilçesi köyleri kayısı bahçelerini Kapıkaya Turgut Özal Sulama barajında aldıkları su ile sulayarak ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlardı…

MALATYA KALE’DE NELER  ŞEYLER OLUYOR  ? 

Hükümetin Deprem’de zarar gören illerdeki üreticilere her türlü kolaylığı sağladığı bir ortamda DSİ Kapıkaya Barajı Sulama birliği yöneticileri hata üstüne hata yapıyorlar.

İstanbul Times Haber Merkezi – Mehmet Osmanoğlu

İlk hata parası ödenen ön ödemeli su anlaşmasını tek taraflı iptal ederek haksızlığa imza atıldı.

İkinci büyük haksızlık ise su ücretlerine % 500 zam yaparak zaten yüksek mazot, ilaç ve girdi maliyetleri  karşısında zor ayakta duran küçük çiftçileri henüz deprem yaralarını sarmadan bir darbeyi de kendisine yardım etmesi gereken DSİ Kapıkaya Baraj Sulama idaresinde yiyen köylüler yazın gelmesi ile zor bir sürece girmemek için çareler aramaya başlayan köylüler bu haksızlığın düzeltilmesini talep ediyor.

ADINI AÇIKLAMAK İSTEMEYEN BİR KÖYLÜ ŞUNLARI SÖYLEDİ…

Bizler kıt kanaat geçinen çiftçileriz. İlk olarak Elazığ depreminden etkilendik. Bu depremin yaraları sarmadan ülkemizi derinden etkileyen  6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem Malatya’yı 50 sene geriye götürdü.

Bütün zorluklara rağmen çiftçilik yaparak yaşamımızı idame ettirmeye çalışırken bize yardım etmesi ve yanımızda durması gereken  Malatya DSİ Kapıkaya  barajı sulama yöneticileri deprem yaralarını henüz sarmadan bizi zor durumda bırakan karalara imza atmalarını doğru bulmuyoruz.

Hükümetimiz ve devletimiz deprem illerine her türlü yardım ve destekleri verirken Kapıkaya DSİ sulama birliğinin sanki il ve ilçe olarak deprem felaketi yaşamamışız gibi ayakta kalmamızın  yegane kalemi olan bahçelerimizi sulama suyumuza aşırı zam yapması  ve ön ödemeli satın aldığımız su  hakkımızın iptal edilmesi bizleri yıllardır emek verdiğimiz kayısı  bahçelerimizi kurutmakla karşı karşıya bırakmıştır.

Amacımız kimseyi suçlamak ve zor durumda bırakmak değil. Yaptığımız bütün görüşmelerde sorunumuza çözüm bulamadığımız için olayı basına aktarıp sesimizi yetkililere duyurmaya karar verdik..

Yaza girdiğimiz bu günlerde Kayısı bahçelerinizi kurutun dercesine suya yapılan aşırı su zammı ile bahçe sulayıp ayakta durmamızın imkanı yoktur.

Devletimizden isteğimiz geçen sene peşin ödemesini yaptığımız su hakkımızın aynen korunması ve su fiyatlarının geçen sene ile aynı olması halinde zaten çok az olan kayısı ile ancak ayakta durabiliriz…

Hükümet esnafın vergi borçlarını faizsiz bir şekilde ertelerken bizim suyumuza % 500 Zam yapılması bu şartlarda ayakta kalmamamız demektir.

Devlet büyüklerimizden isteğimiz bu zor şartlarda devlet millet dayanışması içinde depremde ağır hasar gören Malatya’nın nefes aldığı ilçe olan Kale ilçesinin köylerini susuz bırakmak kimseye fayda sağlamaz diyen çiftçi devlet büyüklerimiz sesimize kulak versinler diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı ( İTHA)  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.