Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Malatya Dayanışma ve Tanıtım Günleri Sona Erdi

Malatya Dayanışma ve Tanıtım Günleri Sona Erdi
17 Ocak 2024 04:39
128

Malatya Valiliği ve Malatya Dernekler Federasyonu MADEF Tarafından organize edilen STK’ların katılımıyla 11 Ocak Perşembe günü İstanbul Atatürk Hava Limanını Etkinlik alanından başlayan ‘Malatya Dayanışma ve Tanıtım Günleri’ 14 Ocak Pazar günü akşamına kadar devam etti ve etkinlik kapsamında Malatya’nın tarihi ve kültürü başta olmak üzere turistik ve doğal güzellikleri, yöresel yemekleri ve birçok ürünü misafirlere tanıtıldı.

İstanbul Atatürk Hava Limanını Etkinlik alanından Bu yıl Dördüncüsü düzenlenen ‘Malatya Dayanışma ve Tanıtım Günleri’ etkinliğine başta Malatya Valiliği, ilçe belediyeleri, bazı kamu kurum ve kuruluşlar, Oda ve STK temsilcileri ile özel sektör temsilcileri 70 dolayında stantla katıldı.

MADEF İSTANBUL’A DAMGASINI VURDU

Malatya Dernekler Federasyonu MADEF’in Geleneksel hale getirdiği, İstanbul Atatürk Hava Limanı Etkinlik Alanındaki düzenlenen 4. Malatya Dayanışma ve Tanıtım günlerinde  Malatya’nın bütün değerleriyle tanıtıldığı programda Malatya rüzgârı esti. Ziyaretçi izdihamının yaşandığı programın son gününde vatandaşların yanı sıra siyasetçi ve bürokratlar da yoğun ilgi gösterdi. 4. Malatya Dayanışma ve Tanıtım günlerinde MADEF yöneticileri ve İstanbul’daki STK Başkanları birlik beraberlik örneği sergileyerek  bir kez daha İstanbul’a damgasını vurdu.

BELEDİYE BAŞKANLARININ YOKLUĞU GÖZLERDEN KAÇMADI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in İstanbul’da düzenlenen Malatya Dayanışma ve Tanıtım günleri etkinliğine katılmaması gözlerden kaçmadı.

ETKİNLİĞİN SON GÜNÜNDEN ZİYARETÇİ AKINI OLDU

Etkinlik programının son gününde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş, Ünlü Sanatçı Selahattin Alpay, Ahmet Satılmış, Avcılar Belediye Başkan adayı bir önceki Dönem  Milletvekili Doç. Dr. Gülay Yedekçi, Yeni Malatya spor Başkanı Adil Gevrek, birçok devlet, siyaset ve spor adamının ziyaret ettiği Tanıtım Günleri’nde Malatya’ya övgüler yağdı. Stantları ziyaret eden misafirlere kuru kayısı ve diğer kuruyemişlerden ikram edildi.

Malatya ile ilçelerdeki tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra kendine özgü değerleri yapılan giydirmelerle ziyaretçilerin hizmetine sunulurken, Açık havada kurulan ayrı stantlarda ise Malatya yöresine ait yemek ve gıdaların satışı yapıldı.

ÜNLÜ SANATÇI SELAHATTİN ALPAY MADEF’E TEŞEKKÜR ETTİ

Malatya Tanıtım Günleri’ne heyecanla ve koşarak geldiklerini belirten Türk halk müziği sanatçısı Selahattin Alpay, stantları tek tek gezerek hemşerileri ile sohbet etti ve her şeyin çok güzel olduğunu belirterek, başta Madef Başkanı Sayın Yılmaz Durmuş ve yönetimi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

BAŞKAN GÖKSU, YILMAZ DURMUŞ VE EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinlik alanını ziyaret eden Esenler Belediye Başkan Tevfik Göksu ise “Malatya’yı burada yaşamak ve Malatyalı dostları bu alanda görmek için bu etkinliğe katıldık. Malatyalı hemşerilerimizin ilgi ve alakasından Çok da mutlu olduk. Burada çok güzel görseller var. Bunlara bakarak Malatya’yı yaşıyoruz. Başta Madef Başkanımız sayın Yılmaz Durmuş olmak üzere tüm emeği geçen herkesi kutluyorum.Tüm Malatyalılara selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

YIMAZ DURMUŞ VE EKİBİ ETKİNLİĞE KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİLER

Günler önce bu organizasyonun hazırlıklarına başlayan ve 14 ocak Pazar günü  akşamına kadar hiç durmadan, yorulmadan sürekli konuklarla ilgilenen ve gelen misafirlerle stantları gezerek ve katılımcılar ve ziyaretçilerle sohbet eden  Madef Başkanı Yılmaz Durmuş ve ekibi etkinliğe katılan her kesten büyük teşekkür aldı. HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.