Dolar 32,3769
Euro 34,7725
Altın 2.403,47
BİST 10.154,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

HSK kararnamesi yayımlandı: 506 hakim ve savcının yeri değişti

HSK kararnamesi yayımlandı: 506 hakim ve savcının yeri değişti
22 Aralık 2023 13:13
219

HSK kararnamesi yayımlandı: Hrant Dink, Dilan – Engin Polat çifti ve Ayhan Bora Kaplan’ın soruşturmasını yürüten savcıların görev yerleri değiştirildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) yayımladığı kararname ile kararnameyle, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını yürüten Başsavcı Vekili Ahmet Yıkılmaz, Yargıtay Savcılığı’na atandı. Hrant Dink cinayeti ve Dilan Polat ile eşi Engin Polat çiftinin soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü ise Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’ne Cumhuriyet Savcısı olarak atandı.

HSK’nın bugün (21 Aralık 2023) yayımladığı kararnameyle 506 hâkim ve savcının görev yerleri değiştirildi.

T24’ün haberine göre, organize suç örgütüne yönelik yürütülen Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının başındaki Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu Başsavcı Vekili Ahmet Yıkılmaz, Yargıtay Savcılığı’na atandı.

Dink cinayeti ve Dilan Polat soruşturmalarının savcısı da değiştirildi

Kararnameyle görev yeri değiştirilen savcılardan biri de Hrant Dink ve Balyoz soruşturmalarında görev yapan ve Dink cinayetinde kamu görevlileri hakkında iddianame hazırlayan Gökalp Kökçü‘ydü.

Son olarak kara para aklama gibi suçlamalarla yürütülen Dilan Polat soruşturmasının başında olan Kökçü, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’ne (BAM) savcı olarak atandı.

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) haftalardır beklenen mazeret kararnamesini yayınladı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilan ve Engin polat çifti, Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çifti ve Tuzlaspor başkanı Mehmet Berzan İlhanlı hakkında da yasa dışı bahis soruşturmalarını yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün görev yeri Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından değiştirildi. Kökçü, HSK kararıyla Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı. Kökçü'nün yürüttüğü ve Türkiye'nin yakından takip ettiği soruşturmalara ise Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni savcı ya da savcılar atanacak.
20 yıl sonra İstanbul dışında görev yapacak G.K., hakkında HSK tarafından rüşvet iddiasıyla devam eden 3 ayrı soruşturma nedeniyle bu değişikliğin yapıldığı öğrenildi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.