Dolar 32,4030
Euro 34,7818
Altın 2.398,88
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

MASTÖB Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği NAZİFE ÖZDEMİR İLE YOLA DEVAM DEDİLER

MASTÖB Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği NAZİFE ÖZDEMİR İLE YOLA DEVAM DEDİLER
12 Aralık 2023 02:24
632

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) olağanüstü Genel kurul toplantısı Bahçelievler Abidin  Pak öğretmen evinde gerçekleşti. sabahın erken saatlerinden genel kurulun olacağı salonu hınca hınç dolduran Mastöb üyeleri eski yönetimle yola devam kararı alındı. Malatya sivil toplum kuruluşlarının 2010-2012 Genel kurulların yenilenmesi olduğundan dolayı ve seçimli genel kurul yapılmaması gerektiğinden divanın genel kurul üyelerine sunmasıyla seçim gündemden kaldırıldı ve Görevine devam eden yönetim seçime girmemiş oldu.

 kongrelerinde gerçekleşen eksikliklerin giderilmesi sonucu mahkemece Çağrı heyeti atamış olup yeniden kongre süreci başlamış oldu. Hiç bir zaman görevden alınmayan Nazife Özdemir ve yönetimi aynı şekilde görevine devam etme kararı alındı.

Çağrı heyeti İlan ettiği kongre sürecinin 2. Oturumu Bahçelievler Abidin  Pak öğretmen evinde gerçekleşti. Ev sahipliğini Mastöb Genel Başkan Nazife Özdemir ve yönetim kurulunun yaptığı Kongrenin program sunuculuğunu ise Radyo TV program yapımcıları Serkan Lama ve Songül Korkmaz yaptı.

Pazar günü Bahçelievler Abidin  Pak öğretmen evinde gerçekleştirilen kongrenin Divan Başkanlığını Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler Divan üyeliklerini , Aydın İşkur, Güzin Koçak, Adnan Çoban, Ali Karadoğan yaptı.

Yapılan kongreye Halk müziği Devlet sanatçısı Selahattin Alpay, Yeni Malatyaspor kulüp Başkanı Adil Gevrek, Makon Kurucu Başkanı Aziz Damar, Makon ve Mastöb Genel Başkan yardımcıları Hasan Karakuş, Ali Karadoğan, Ömer Adıyaman, Mehmet Erdoğan, Nevzat Gültekin, Yaşar Yaman, İbrahim Balcı, Pütürge  Örmeli Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Memiş, Malatya Pütürge dernekler Federasyonu Kurucu Başkanı Cihan Akköse, Küçükçekmece Malatyalılar Dernek Başkanı Mustafa Karakaş,  Avrupa yakası Malatyalılar Federasyon Başkanı Yusuf Usul,  Doğanyol Dernekler Federasyonu Başkanı Uygun Öztürk, Darende Dernekler Federasyon Başkanı Hulusi Eser, Arapgir Dernekler Federasyonu Başkanı Turgay,  Akşahin, Pütürge Dernekler Federasyon Başkanı Osman Dursun, Ankara Pütürgeler Dernek Başkanı Güzin Koçak,  Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdürü Ülkü  Şahin Kaykı, Malatya sivil toplum örgütleri Birliği Kadın Kolları Başkanı Canan Altuntaş Barbaros,  Malatyaspor eski Başkanı Haşim Karadağ,  Marmara Derebeyleri Taraftarlar Derneği Başkanı Erhat Tuvan, Pütürge Belediye Başkan Aday Adayı Ramazan Paşahan, Bahçelievler Yeniden Refah Partisi meclis üyesi aday adayı Vahap Konçuk, Güngören Malatyalılar Dernek Başkanı Dursun Kaplan, Pütürge Rıka Dernek Başkanı Hasan Arıkboğa,  Pütürge Çevre Köyleri Derneği Başkanı Hüseyin Tırak, Alkas Köyü Dernek Başkanı Murat Didin,  Milli antrenör Nusret Öncü, Malatya Gönül Birliği Derneği Başkanı Ramazan Bulum,  Sarıyer Malatyalılar Dernek Başkanı Serhan Bilgen, Göçeruşağı Köyü Dernek Başkanı Hakkı Genç, Alihan Dernek Başkanı Kasım Göktürk, Malatya Pütürgeli tanınmış İş insanı eski siyasetçi  STK Başkanı Abuzer Yıldız, Battalgazi Dernekler Federesyonu Başkanı Mehmet Kolay,  Drejan Dernekler Federasyon Başkanı Adnan Çoban, Bağcılar Malatyalılar Dernek Başkanı Şemsettin Motur, Arıtoprak Dernek Başkanı Yusuf Canbay, MHP Esneler İlçe Başkan yardımcısı Mücahit Canpolat. Mastöp Basın danışmanı Sunay Yaylagülü Tuncel, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Kurul göevlisi Mehmet Daşçılar’ın yanısıra çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

Kongre açılışında divana sunulan önerge ile kongre seçimsiz yapılması oy çokluğuyla onaylanarak kabul edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Kongre açılış konuşması yapan Malatya Sivil Toplum Örgütler Birliği Başkanı Nazife Özdemir yaptığı selamlama konuşmasında “Bugünkü olağanüstü yapılan kongrenin bizim dönemlerinde yaşanan olayın olmadığını hatırlatıyorum.  Her işten bir hayır vardır. Derneklerimizi koruyup kollayalım, Derneklerimizi mahkeme kapılarına taşımak nedir?  Bu kurumlarımızı şahsi hesaplarınıza alet etmeyelim. Derdimiz Malatya derdimiz sivil toplum örgütleri Birliği olsun. Bu anlamda Mastöb ailesi başta olmak üzere ekibimdeki yol arkadaşlarıma ve bize destek olan olmayan herkese çok teşekkür ederim” dedi.  

Yeni Malatyaspor kulüp Başkanı Adil Gevrek ise Bu üzücü durumu kınayarak, “Malatya sivil toplum örgütler Birliği ve Malatya Konfederasyonu olarak kimleri içimize aldığımızı bilmemiz lazım” dedi. 

Başkan Gevrek, Bu mahkememe sürecinin ve Yaşananların doğru olmadığını Malatya’nın Birlik beraberliğini Her platformda göstermesi gerektiğini cümlelerle ifade etti.

Daha önce aday olduğunu açıklayan fakat adaylıktan çekilen Haşim Karadağ ise selamlama konuşmasından önce Filistin’de yaşanan zulmü kınamak için hazurunu saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşundan sonra konuşmasının devamında Deprem dolayısı ile Samsun Belediyesinin Aylardır Adıyaman’da sıcak yemek dağıtığını belirten Haşim Karadağ, Samsun belediyesine teşekkür etti.

Bu arada Sarıyer Malatyalılar Dernek Başkanı Serhan Bilgen’in bir sorusu üzerine ortalık biraz gerildi. Daha sonra dernek yöneticlerinin araya girmesiyle ortalık sakinleşti. Haşim Karadağ ve beraberindekiler salondan ayrıldılar.

Daha sonra mahkemenin vermiş olduğu dönemlere ait kararlar okunarak oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Nazife Özdemir’in haklılığı bir kez daha kabul edilmiş oldu. ve Nazife özdemir ve eski yönetimi ile yola devam kararaı alındı.

Programın sonunda mikrofonumuza kısa bir açıklama yaparak, Küçük bir tatsızlığın dışında herşeyin iyi geçtiğini belirten Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB)  Genel Başkanı Nazife Özdemir,  ” Biz şu saatten itibaren ekibimizle yapacağımız istişare toplantısının ardından önümüzdeki süreci değerlendirip Malatyamız için neler yapabiliriz. Malatya için yapılan doğru işlerin yanında yanlışların her zaaman karşısında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kongremize katılan katılmayan, destek veren vermeyen, Herkese teşekkür eder Başkanlarımı ve yol arkadaşımı bir kez daha tebrik ediyorum.” dedi.

Haber: Ferhat Canbey/ istanbul

Bir 8 kişi, aydınlatma, kürsü ve yazı görseli olabilir
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı nazzife-baskan.jpg
Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 7 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir
Bir 8 kişi, aydınlatma, kürsü ve yazı görseli olabilir
Bir 8 kişi görseli olabilir
Bir 10 kişi, aydınlatma, kürsü ve yazı görseli olabilir
Bir 7 kişi ve sakal görseli olabilir
Bir 7 kişi ve masa görseli olabilir
Bir bir veya daha fazla kişi görseli olabilir
Bir 3 kişi görseli olabilir
Bir 4 kişi görseli olabilir
Bir 3 kişi, masa, aydınlatma ve kürsü görseli olabilir
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.