Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

Malatya’da organize sanayi bölgesinin atık suyu Şahnahan Deresi’ne akıyor

Malatya’da organize sanayi bölgesinin atık suyu Şahnahan Deresi’ne akıyor
29 Kasım 2023 23:36
193

Malatya’da organize sanayi bölgesinin atık suyunun Şahnahan Mahallesi’ndeki dereye akıtılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Esnaf Ali Bedir ‘Tertemiz suyu batırdılar’ dedi.

Malatya’da organize sanayi bölgesinin atık suyu Şahnahan Deresi’ne akıyor

   

Malatya’da organize sanayi bölgesinin atık suyunun Şahnahan Mahallesi’ndeki dereye akıtılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Esnaf Ali Bedir ‘Tertemiz suyu batırdılar’ dedi.

HABER MERKEZİ05.05.2023

Malatya’da, organize sanayi bölgesinden Şahnahan Deresi’ne karışan atık su hem dereyi kirletiyor hem de etrafa kötü koku saçıyor. Şahnahan’da esnaflık yapan Ali Bedir, “Eskiden temiz olan bu suda hiçbir canlı kalmadı. Tertemiz suyu batırdılar” dedi.

Organize sanayi bölgesinin atık suyunun Şahnahan Mahallesi’ndeki dereye akıtılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Atık su, derenin rengini siyaha çevirirken etrafa yaydığı kötü koku nedeniyle yaşamı da iyice zorlaştırıyor. Derenin yanında bulunan mesire alanı ise kötü koku nedeniyle boş kaldı.

‘Canlı diye bir şey kalmadı’

Mahalle sakini Ali Bedir, Şahnahan’daki mesire alanının yanında esnaflık yaptığını belirterek, “20 yıldır, bu pis sudan dolayı canlı diye bir şey kalmadı. Bu suyla 30-40 bin dönüm arazi sulanıyor, hayvanlarımız bu suyu içiyor, insanlar bu suyla ekip biçiyor. Mesire alanına gelen çocuklar bu suya giriyor. 20 senedir suyumuzun durumu böyle” dedi.

Konuyu yargıya taşıdıklarını dile getiren Bedir, “Avukat tuttum ama bir şey yapamadı, çünkü yukarıdan baskılar var. Başvurmadığımız yer kalmadı. Burada kahvem ve lokantam var, balık besliyorum. Balıklarım öldü, hiçbir iş yapamıyorum. Kokudan dolayı buraya kimse gelmiyor. 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin atık suları gelip bu dereye karışıyor. Halimiz böyle” diye konuştu.

Bedir, 20 yıldır atık su sorunu yaşandığını belirterek şunları söyledi:

“Daha önceden, eski Malatya ve Dilek tarafına giden sulama kanalına su gidiyordu. Halk rahatsız olunca tekrar dereye verdiler. 1. Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen atık su sulamaya gidiyor, ancak 2. Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen atık su direkt dereye karışıyor. Bu su, Tohma’ya kadar gidiyor. Eskiden temiz olan bu suda hiçbir canlı kalmadı. Tertemiz suyu batırdılar. Ne yaptıysak başarılı olamadık. Organize sanayi bölgesindeki fabrikaların artıkların hepsi buraya geliyor. OSB’den geliyorlar, “Bu suda ne var, biz içeriz’ diyorlar. İçebiliyorsanız buyurun için. Arıtma yapıldığını söylüyorlar ama öyle bir şey de yok.”

Eskiden yoğun ilginin olduğu mesire alanına artık kimsenin gelmediğini ifade eden Bedir, “Sudan gelen koku halkı rahatsız ediyor. Önceden buradaki mesire alanı ana baba günü oluyordu. Şimdi Allah’ın kulu gelmiyor. Buraya gelen de kokudan dolayı lanet okuyup gidiyor” dedi.

Zehirlemeye 'Tam Gaz Devam' - ERTV
Malatya'da zehir akan Şahnahan Deresi için arıtma tesisi yapılacak -  [İLKHA] İlke Haber Ajansı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.