Dolar 32,4721
Euro 34,8697
Altın 2.432,37
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Türk Telekom Anket Dolandırıcılığına Dikkat

Türk Telekom Anket Dolandırıcılığına Dikkat
24 Eylül 2023 23:55
283

“Türk Telekom’dan hediye kazandınız, anketi doldurup istediğiniz telefonu seçin, adresinize gönderelim” yalanına sakın inanmayın. Türk Telekom kimseye günahını vermez. Hep alır… Bu dolandırıcılar Türk Telekomun Logosunu kullanrak insanları dolandırıyor. Türk Telekom Müşterilerini bu konu hakkında neden uyarmıyor.

Merhaba arkadaşlar sizi önemli bir konuda uyarmak istiyorum. bir video indirme sitesinden video indirirken Türk Telekom anketi gibi görünen yeni bir sekme açıldı ve orada Türk Telekom ile ilgili anket soruları soruluyordu ve anketi cevaplayanlara hediye cep telefonu hediye ediliyordu. Değerli arkadaşlar. kırmızı-mavi alarmlar şeklinde araç çubuğundan hemen dikkati çekecek şekliyle Türk Telekom’dan “bir ödül kazandınız” ” bugün şanslı gününüz” uyarısıyla gelen kutunuzu hemen kontrol edin. “Türk Telekom” anketini doldurup kullanmam sonunda bana ya Samsung veya iPhone yazıp vereceeğim adresime ücretsiz olarak göndereceklerini söyleyerek hediyeyi kazanacak sınırlı sayıda seçilmiş kişiden birisiniz yazıyordu. Anketin altında da hediyem kargoya verilmiş, hediyem elime ulaştı bende inanmamıştım başta ama hediye geldi tarzında güven verici yorumlar bulunmaktaydı.

Bu anketin gerçek olmadığını anlayıp ankete katıldım ve sonunda ne olacağını merak ettim. Bu anketin sonunda hediye bir cep telefonu kazandığım söylendi ve isim, soyisim, adres bilgilerinin girilmesi gereken bir form ile karşılaştım. Devam ederek kendime ait olmayan çakma isim, soyisim, telefon numarası ve adres bilgilerini girdim ve yine devam ettim. En sonunda pahalı bir cep telefonu alabilmem için kargo ücreti adı altında kredi kartı bilgilerim istendi. Web siteisinin ismi https://eu.surnpolis.click/tr/i14s23lenovo/turk/ sitesinden yönlendirilmiştir. Yani mantıken 30 bin 35 bin TL’lik bir cep telefonunu size hediye eden kişi sizden kargo ücreti de istemez. Bu tür anketlerde kurumların kendi resmi web sitesinde duyuru yapılmamışsa sakın inanmayın ve internette kısa bir araştırma yapın.

Girdiğiniz web siteleri sizin hangi ADSL şirketini kullandığınızı biliyorlar ve buna göre karşınıza bu tarz dolandırıcılık reklamları çıkartıyorlar. Size tavsiyem, öncelikle düşünelim bu hediyeyi kimse kimseye kolay kolay web üzerinden vermez. Daha sonrasında da internet ortamında araştırma yapmadan bu tarz anketlere sakın inanmayın derim.. Sizinde başınıza bu tarz bir anket olayı geldiyse yazımıza aşağıdan yorum yaparak diğer insanları bilgi sahibi edebilirsiniz.. SAYGILARIMLA FERHAT CANBEY

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.