Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Geleneksel Malatya Hemşehri Bulşması 12-15 Ekim Tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da yapılacak

Geleneksel Malatya Hemşehri Bulşması 12-15 Ekim Tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da yapılacak
9 Eylül 2023 01:27
2.074

İstanbul’daki Malatya sivil Toplum kuruluşları tarafından Geleneksel hale getirilen Malatya Hemşehri Buluşması, 12-15 Ekim’de hız kesmeden bu yıl’da aynı hızla yoluna devam edecek. Bu yıl 6. düzenlenecek olan Malatya Hemşehri Buluşması 12 -15 Ekim tarihlerinde İstanbul Yenikapı’da yapılacak Festival 4 gün sürecek.

İstanbul Yenikapı Sahil Etkinlik alanında 12-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Geleneksel Malatya Hemşehri Buluşmasında Malatyanın yöresel yemekleri,  içli köfteden, Analı kızlısına,  yaprak sarmasından, Ayranlı çorbasına, dut pestilinden pekmezine, Gün kurusu kayısından diğer tüm Malatya ürünlerine kadar malatyanın tüm lezzetleri bu etkinlikte  yer alacak. Malatya’nın eşsiz güzelliklerinin yanı sıra  Malatyanın yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı 6. GelenekselMalatya Hemşehri Buluşmasında Malatya’nın ünlü sanatçıları da güzel türküleriyle etkinliğe renk katması bekleniyor.

Etkinliği, MAKON (Malatya Konfederasyonu) ve MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) tarafından organize ediliyor. Etkinliğe Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tüm Malatya  ilçe Belediyelerinin ve Kaymakamlıklarının katlması bekleniyor.

Biz birlikte Malatya’yız” diyen  MAKON (Malatya Konfederasyonu) ve MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) Genel Başkanı Nazife özdemir “12-15 Ekim tarihleri arasında tüm hemşerilerimizi bu etkinliğe mutlaka bekliyoruz”dedi.

MAKON (Malatya Konfederasyonu) ve MASTÖB (Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği) Genel Başkam yardımcısı Ali Karadoğan ise “Dünya’ya örnek olan, hoşgörü ve kardeşlik kültürümüzü, birlikte yaşamı paylaşan zengin ve köklü Malatya mozaiğini ulusal ve uluslararası platforma taşımak ve tanıtmak amacıyla tüm halkımızı bu etkinliğe davet ediyoruz” dedi..

MALATYA’NIN TÜM İLÇELERİ MALATYA GÜNLERİNDE BULUŞACAK

Malatya Hemşehri Buluşmasında Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yeşilyurt ve Yazıhan Belediyeleri stant açacak. Malatya günleri açılış ve protokol konuşmaları 12 Ekim Perşembe günü saat başlayacak. Malatya kültürünün tanıtımı, yöresel ürün ve yemeklerin satışının yapılacağı Malatya Tanıtım Günleri Festival havasında çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri ile 25 Ekim Pazar günü sona erecek. Festival boyunca Malatyalı sanatçılar çeşitli Konserler verecek. HABER FERHAT CANBEY / İSTANBUL

Yönetim kurulu
Fotoğraf açıklaması yok.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.