Dolar 32,5921
Euro 34,8652
Altın 2.502,81
BİST 9.684,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Gaziantep’te zincirleme kaza: 15 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep’te zincirleme kaza: 15 kişi hayatını kaybetti
20 Ağustos 2022 20:28
396

Gaziantep’te bir kazaya müdahale etmeye gelen ambulans, itfaiye ve İHA’nın canlı yayın aracına otobüs çarptı. Feci kazada ilk belirlemelere göre aralarında 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiyeci, 2 gazetecinin bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, otobüs şoförü Abdulkadir Memiş gözaltına alındı.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale eden ekiplere ve İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına, kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilen ve kayan yolcu otobüsü çarptı.

Kaza bölgesine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Kazada, kazaya müdahale eden 3 itfaiye görevlisi ile 3 sağlık çalışanı ve Şanlıurfa’ya görevli giderken kazayı görerek yaralılara yardım amacıyla duran İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) canlı yayın aracının sorumlusu 28 yaşındaki Umut Yakup Tanrıöver ile kameraman 25 yaşındaki Muhammet Abdulkadir Esen, sağlık görevlileri Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük, Halil Özden, itfaiye personelleri Ahmet Polat, Mehmet Polat, Mehmet Bozkurt, Aziz Birdal, Yakup Birdal, Muhammet Ersek, Umut Ersek, Nuran Tanrıkulu ve Melik Kaya yaşamını yitirdi.

Ölen 2 kişinin kimlik tespit çalışmalarının ise sürdüğü ifade edildi.

Otobüsle İstanbul’dan Diyarbakır’a giderken kazada yaşamını yitiren Melik Kaya ile Nuran Tanrıkulu’nun cenazeleri, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi ve teşhis işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Tanrıkulu ve Kaya’nın cenazelerinin Diyarbakır’da toprağa verileceği belirtildi.

İhlas Haber Ajansı muhabiri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver.
İhlas Haber Ajansına ve basın camiamıza da başsağlığı ve sabır diliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.