Dolar 32,4798
Euro 34,9465
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Kaftancıoğlu’nun CHP üyeliği düşürüldü

Kaftancıoğlu’nun CHP üyeliği düşürüldü
14 Haziran 2022 17:15
551


İmamoğlu, Kaftancıoğlu’nun CHP üyeliğinin düşürülmesine tepkili: Siyasi baskıyla alınan zorlama karar gerçeği değiştirmez, yol arkadaşlığımız sürecek.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun siyasi parti üyeliğini düşürmesine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan tepki geldi. İmamoğlu Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Hukuk üzerinde kurulan siyasi baskıyla alınan zorlama kararlarla bu gerçek asla değiştirilemez. Demokratik ve adil bir Türkiye mücadelemizde Canan Kaftancıoğlu ile yol arkadaşlığımız devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

4 yıl 11 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Kaftancıoğlu geçen hafta Silivri Cezaevi‘ne gönderilmişti. Kaftancıoğlu, işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılmıştı. Öte yandan Kaftancıoğlu hakkında ayrıca siyaset yasağı getirilmişti.

KAFTANCIOĞLU’NUN SİYASİ PARTİ ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Bugün yaşanan bir gelişmeyle birlikte, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘nun siyasi parti üyeliğini düşürdü.

“KORKULARININ ECELE FAYDASI OLMAYACAK”

Gündem yaratan karar sonrası Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından açıklama yaparak “CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır… Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak!” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan Kaftancıoğlu'nun CHP üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili ilk yorum: Yol arkadaşlığımız devam edecek

BİR TEPKİ DE İMAMOĞLU’NDAN: YOL ARKADAŞLIĞIMIZ DEVAM EDECEKTİR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından söz konusu kararı eleştirdi. İmamoğlu, “Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partimizin İstanbul İl Başkanı ve üyesidir. Hukuk üzerinde kurulan siyasi baskıyla alınan zorlama kararlarla bu gerçek asla değiştirilemez. Demokratik ve adil bir Türkiye mücadelemizde Canan Kaftancıoğlu ile yol arkadaşlığımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan Kaftancıoğlu'nun CHP üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili ilk yorum: Yol arkadaşlığımız devam edecek
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.