Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

GERGERLİLER FEDERASYONUNDAN MUHTEŞEM İFTAR BULUŞMASI

GERGERLİLER FEDERASYONUNDAN MUHTEŞEM İFTAR BULUŞMASI
25 Nisan 2022 13:39
339

Kısa adı (ADIGER-FED) olan ve Merkezi İstanbul sultangazi’de bulunan Adıyaman Gerger Dernekler Federasyonunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar geleneğini bu yılda bozmadı. (ADIGER-FED) Ramazan’ın bereketini kurduğu Bereket sofrasında misafirleri ile paylaştı.

Sultangazi Belediyesi Sahra Sultan Davet Sarayında gerçekleştirilen iftar programında Adıyaman Gerger Dernekler Federasyonu başkanı Ali Acar ve güler yüzlü Yöneticileri gelen misafirleri kapıda karşılayarak konuklarla tek tek ilgilendi. Gerçekleştirilen iftar programına Siyaset, Bürokrat, Muhtarlar, Sanat, Spor, iş dünyası ve sivil toplum Kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce davetli katıldı.

iftar programının sunumunu radyo TV programcısı  Yusuf Özpolat yaparken, Adıyaman Gerger Dernekler Federasyonu başkanı Ali Acar’ın katılımcılara tek tek teşekkür ettiği  Programa CHP Milletvekilleri Abdurrahman Tutdere, Gökhan Zeybek , Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul  İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Halis Şimşek, Kahta belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz , İyi parti Sultangazi ilçe Başkanı Sinan Taşkın, CHP Gerger İlçe Başkanı Aziz Acar, Gelecek Partisi il yöneticileri ve kurucu üye Haci Mehmet Karataş Ak parti il meclis uyesi Cemil Keskin, CHP Beşiktaş meclis uyesi Mehmet Ali Tüy, sultangazi Meclis üyeleri, Sultangazi Muhtarları, Adıyaman Dernekler Federasyonu başkanı Hüseyin Sevinçtekin, Adıyaman Sanayici Işadamlar derneği başkanı Mehmet Doğan, Kahta Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Gazeteci yazar ve yorumcu Nevzat Çiçek, Program sunucusu ve yapımcılar Salih karahan ve Lütfü Sav, Adıyamanlı Sanatçılar Haydar Ulaş, Ali Baran, Mustafa Korkmaz’ın yanı sıra çok sayıda dernek Başkanları ve yöneticileri katıldı

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ile başlayan iftar programı, Ramazan ayının maneviyatına yakışır bir şekilde, Sema’ya açılan ellerle okunan duaların edildiği Federasyon başkanı Ali Acar’ın, vefat eden kardeşi Özcan Acar’ın Rahmetle anıldığı iftar programında Adıyamanlılar tek yürek oldu.

Bu güne kadar bir çok başarılı çalışmalara imza atan ve her zaman Adıyamanlıların takdirini kazanan Gerger Dernekler Federasyonu başkanı Ali Acar ve yönetimi Ramazan ayı vesilesiyle düzenledikleri iftar yemeğinde yüzlerce Adıyamanlıyı bir araya getirdi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftar programında, İstanbul’daki Adıyamanlılar bir kez daha  misafirperverlik örneği sergilediler.

ADIYAMANLILAR ÇOK BÜYÜK BİR AİLE

Programın açılış konuşmasını yapan ve sizlerle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz diyen Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının, ülkemize ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kıymetli hemşerilerim Hanımefendiler ve beyefendiler Öncelikle rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eylesin. Hepinizi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Gerger federasyonumuzun düzenlemiş olduğu iftar programına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Rabbim hepimizi bu güzel ayın Feyzinden bereketinden nasiplenen kullarından eylesin. Allah‘ım yaptığımız ve yapacağımız dualarımızı kabul eylesin. Son zamanlarda katıldığımız iftar programlarında Adıyamanlıların çok büyük bir aile olduğunun farkına vardık. Bu tarz organizasyonlarla birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiğini” söyledi.

TURANLI “MUHABETİN DEVAMINI DİLİYORUM”

Kahta belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ise selamlama konuşmasında Adıyamanlıları bir araya getirdiği için Ali Acar ‘a teşekkür etti. Başkan Turanlı “Kahta ve Gerger federasyonu kurulduktan sonra bir Sincik federasyonunu nda kurulmasını cani gönülden istiyorum. Çünkü Sincikliler buna layıktır. Her zaman Sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Federasyon başkanımıza Bizleri buluşturduğu ve bir araya getirdiği için tekrar teşekkür ediyorum. İstanbul’daki birlik ve beraberliğimizin güzel bir tablosunu yaşıyoruz. Adıyamanlıların oluşturduğu muhabbetin devamını diliyorum” dedi. 
Sivil toplum kuruluşlarının İstanbul’daki geleneklerini yaşatma anlamında faaliyetlerini sürdürmelerinin çok önemli olduğunu ve misafirleri ile aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadığının altını çizen Gerger Dernekler Federasyonu başkanı Ali Acar, İstanbul’da yaşayan Adıyamanlı hemşerilerinin ve Sivil toplum kuruluşları nın  her zaman, Adıyaman’nın kültürel zenginliğine katkı sunmaktadır. dedi.

ACAR, İFTAR’A KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Hemşerileriyle aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren ve Katılımlarından dolayı misafirlere ayrı ayrı teşekkür eden, Federasyon başkanı Ali Acar’konuşmasına şöyle devam etti, “Sevgili hemşerilerim, bu mübarek ramazan ayı dolayısı ile biraradayız, bizleri yalnız bırakmayan İstanbul  İl Başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu’na,   Milletvekillerimiz sayın Abdurrahman Tutdere’ye, sayın Gökhan Zeybek’e, sayın Sezgin Tanrıkulu’na, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcımız sayın Halis Şimşek’e, Kahta belediye Başkanı sayın İbrahim Yusuf Turanlı’ya ve birbirinden değerli meclis üyelerimize, katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Gönül isterdiki hepinizin ismini burada tek tek anons edeyim, ama bu imkansız olduğu için düzenlemiş olduğumuz bu iftar programımıza hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bence bu tarz organizasyonların birlik ve beraberliğimizi dahada pekiştirdiğini düşünüyorum. 2012 yılında kurulan Gergerlilerin bütünlüğü, birlik ve beraberliği için 2012’den beri mücadele ediyoruz. Biz  Adıyamanlılar olarak her zaman  birlik beraberlik içinde tek yumruk olacağız” diye konuştu.

CHP İstanbul  İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Katıldığı iftar programında yaptığı konuşmasında kardeşlik vurgusu yaptı.

KARDEŞLİĞİMİZ DOSTLUĞUMUZ DAİM OLSUN

Adıyaman Gerger Dernekler Federasyonu tarafından organize edilen iftar programından duydukları  memnuniyeti aktaran Kaftancıoğlu, “Böyle bir toplu şekilde yemek düzenlediği için bir araya geldiğimiz için Gerger dernekler federasyonu başkanımız Ali Acar ve yönetimine bu muhteşem program için çok teşekkür ediyorum. Adıyamanlılarla aynı sofrada buluşan CHP İstanbul  İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Kardeşlik barış, huzur daim olsun. Bu güzel günlerde, bu çok anlamlı günlerde,  bu kutsal günlerde vatandaşlarımızla, dostlarımızla hep beraber olalım. Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah orucunuzu kabul etsin. Kardeşliğimiz dostluğumuz daim olsun. Afiyet olsun” dedi.

CHP İstanbul  İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu,Yoğun bir katılımın olduğu Gerger dernekler federasyonu iftar programına kardeşlik damgasını vurdu.

BİR ARADA OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM

Hemşerileri ile aynı İftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğunu anlatan Adıyaman Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Mehmet Doğan Ramazan ayının bereketini iftar sofralarında birlikte paylaşmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek şunları söyledi: “Pandemi koşullarının hafiflemesi ile bu yıl mübarek ramazan ayında gönül rahatlığı ile bir araya gelebiliyoruz, ramazan birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının pekiştiği bir aydır. Aynı ekmeği paylaşmaktan, aynı çorbadan içip aynı tabaktan yemek yemenin verdiği huzuru aynı sofra etrafında buluşabilmeyi, bugünlerin manevî ikliminden hep birlikte istifade edebilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bizi bu akşam bu iftar sofrasında buluşturan Adıyaman Gerger Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Ali Acar ve yönetimine gönülden teşekkür ediyorum”dedi.

Daha sonra birer selamlama konuşması yapan protokol üyeleri , Ramazan ayının manevi havasını birlikte solumaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ramazan ayının İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen konuşmacılar katılımcıların yaklaşmakta olan bayramını kutladılar.

Davetliler  ikramlar eşliğinde açılan iftar sonrası bol bol sohbet edip hasret giderirken, Program hatıra fotoğrafı çekiminden sonra sona erdi.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.