Dolar 32,5082
Euro 34,8818
Altın 2.433,27
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Başkan Gürkan, Özal ve Fendoğlu’nun ölüm yıldönümleri nedeniyle bir mesaj yayınladı

Başkan Gürkan, Özal ve Fendoğlu’nun ölüm yıldönümleri nedeniyle bir mesaj yayınladı
16 Nisan 2022 02:50
456

TURGUT ÖZAL BİR DÜNYA LİDERİYDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, merhum Cumhurbaşkanı hemşerimiz Turgut Özal ile bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden eski Belediye Başkanlarından ve Malatya eski milletvekili Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın 29. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda;

“Turgut Özal bu topraklarda doğup-büyüyen, Türkiye’de standartları değiştiren, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamıydı. Başbakan ve Cumhurbaşkanlığının yanı sıra bürokrat olarak da ülkemize önemli hizmetler sunan, tabuları yıkarak Türkiye’yi dünyaya açan çağdaş ve modern Türkiye’nin temellerini atan Turgut Özal, bir dünya lideridir.

Her zaman devletimizin ve milletimizin önüne büyük hedefler koyan Özal, fikirleri, düşünceleri, girişimleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlere öncülük etmiş demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli roller üstlenmiştir.

Merhum Özal, sadece ülkemizde değil başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde itibar görmüş, saygı duyulmuş bir liderdi. 

Hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı vefatının 29. yıldönümünde saygı rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.