Dolar 32,4682
Euro 34,6780
Altın 2.394,80
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

MALATYA YEŞİLYURT DERNEKLER FEDERASYONU KURULDU

MALATYA YEŞİLYURT DERNEKLER FEDERASYONU KURULDU
27 Mart 2022 17:15
262

Malatya Yeşilyurtlular İstanbul’da el ele vererek bir çatı altında toplandı. İstanbul’da faaliyet gösteren Yeşilyurt Dernekleri, federasyon çatısı altında birleşerek Malatya Yeşilyurt Dernekler Federasyonu’nu (MAY-FED) kurdu.

Nüfus olarak Malatya’nın en kalabalık ilçesi olan İstanbul’daki Yeşilyurtlular beş derneğin birleşmesiyle Malatya Yeşilyurt Dernekler Federasyonu (MAY-FED) i kurarak faaliyetlere başladı.

Malatya Yeşilyurt Dernekler Federasyonu (MAY-FED) ile ilgili gazetemiz BÖLGE GAZETESİ’ne bir açıklama yapan Başkan AHMET GÜLER, ”Dernekçilik gönül işidir. Dernekçilik kendinden verme, zamanından verme, çocuklarından vermektir. Dernekçiliğin en güzel tarafı insanlara yardımın sonucunun bizlere verdiği keyiftir. Vatanımıza ve milletimize hizmetin en güzel yollarından bir tanesidir. Doğduğumuz topraklarla doyduğumuz toprakları birbirinin üzerinde görmeden, etnik ayrımcılık yapmadan iki kültürü de bir arada yaşatmanın çabası içerisindeyiz. İstanbul’da ve Türkiye’nin dört bir yanında ikamet eden Yeşilyurt lu hemşerilemizi bir araya getirmek, her türlü sıkıntılarında, dertlerinde, iyi ve kötü günlerinde yanında olmak, destek vermek, birlik ve dayanışmayı sağlamak kısacası İstanbul’da kültürümüzü yaşatmak, varlığımızı sürdürmek, yok olmamak amacıyla Yeşilyurt Dernekler Federasyonu bugün itibari ile resmi olarak kurulmuştur” dedi.

Yeşilyurt’un tarihi, sosyal kültürel, Gastronomi, Tarımı, Tanıtımı gibi bir çok çalışmalar yapmak ve Hemşerilerimizle birlik içerisinde hareket etmek için bir arada olduklarını vurgulayan Başkan GÜLER, “İstanbul’daki Yeşilyurt luları tek çatı altında daha iyi temsil edilmesi için federasyon yapısını kurduk. İstanbul’daki Yeşilyurtluları bir araya getirmek, üyelerimiz arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, ilçemizin kültürünü ve yöresel değerlerini korumak ve yaşatmak, gerektiğinde maddi manevi hemşerilerimizin yanında olmak, İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle bütünleşmek ve Etnik ayrım yapmadan kültürlerin yaşaması için çalışacağız. hep beraber mutlu yaşamaya gayret edeceğiz. Derneğimiz tüm Malatyalılara hayırlı olsun ” şeklinde kouştu.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.