Dolar 32,5157
Euro 34,8762
Altın 2.432,52
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Faydalı eşanlamlısı

Faydalı eşanlamlısı

Faydalı eşanlamlısı
1 Şubat 2024 15:52
57

Faydalı kelimesi bir cümle içerisinde herhangi bir fert ya da kurumdan menfaat yani diğer adıyla çıkar sağlanması gibi anlamlara gelmektedir. Söz konusu kelimenin faydalı eşanlamlısı ise yarar kelimesidir. Yani faydalı kelimesinin diğer adının ise yarar kelimesi olduğunun altını çizebiliriz.Bu kapsamda ister faydalı veyahut bu sözcük yerine yararlı sözcüğü kullanabilirsiniz. Faydalı kelimesinin aynı zamana zıt yani tersi ise zarar kelimesidir.

Faydalı Kelimesi Neden Kullanılır?

Faydalı kelimesi en çok uzun cümlelerin ortasında kullanılır. Bu sözcük herhangi eşya ve nesneler açısından kullanılmaktadır. Bunun yanısıra faydalı kelimesi pek çok eylemlerde de yoğun olarak tercih edilmektedir. Faydalı kelimesi cümle içerisinde zarf yani sıfat anlamında da kullanılabilmektedir. Bu bakımdan faydalı sözcüğü pek çok farklı görevleri de söz konusudur.

Faydalı Yararlı Kelimesi Eşanlamlı mı?

Evet faydalı eşanlamlısı yararlı kelimesidir. Bu doğrultuda sözlü ya da yazılı konuşmalarınızda faydalı yerine yararlı kelimesi de kullanabilirsiniz. Bu kapsamda ise yararlı ve faydalı kelimesi de aynı anlamlar arz etmektedir. Pek çok toplumlarda faydalı kelimesi tercih edilmektedir. Özellikle Türk medeniyetlerinde yararlı sözcüğü daha çok tercih edilmektedir.

Faydalı Zararlı Kelimesi Eş mi Zıt Mı?

Faydalı ile zararlı kelimesi tersi kelimelerdir. Yani faydalı eşanlamlısı tam tersi zararlı kelimesidir. Bu bakımdan da yararlı yani faydalı kelimesinin zararlı kelimesi eş anlamlısı değildir. Dolaysıyla bir cümlede faydalı kelimesinin tam zıttı olarak zararlı kelimesini de kullanabilirsiniz.

Faydalı mı Yararlı Mı Kullanılmalı?

İster faydalı ister yararlı kelimesi kullanabilirsiniz. Bu kapsamda faydalı eşanlamlısı olarak yararlı sözcüğü de kullanmanız faydalı olacaktır. Faydalı kelimesi ise yararlı kelimesine göre daha şık bir telaffuza sahiptir. Bu kapsamda ise yararlı kelimesinden ziyade faydalı sözcüğünü telaffuz etmeniz daha mükemmel dil lehçesi kullanmanızı sağlayabilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.