Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

10 Yıl önce MGC Başkanı Karaduman: Sami Er Malatya İçin Biçilmiş Kaftandır

10 Yıl önce MGC Başkanı Karaduman: Sami Er Malatya İçin Biçilmiş Kaftandır
24 Ocak 2024 04:59
154

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ın 10 Yıl önce yaptığı açıklama da “Sami Er Malatya için büyük bir şans. Malatya Belediye Başkanlığı için biçilmiş bir kaftandır” dediği ortaya çıktı. 

İŞTE 10 YIL ÖNCEKİ HABER

12 Kasım 2013, Salı günü Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden ve aday adaylığı sürecinde projeleriyle öne çıkan Sami Er, 30 Mart 2014 mahalli idareler seçimlerine yönelik Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kollarını sıvadı. 136 aday adayı temayül yoklamasından sonra çalışmalarını sürdürdü. Belediyecilikte kendinden emin projeleriyle adından sıkça söz ettiren Büyükşehir belediye başkan aday adayı Sami Er, Malatya Gazeteciler Cemiyetine gitti, yerel basın temsilcilerine projelerini anlattı, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KARADUMAN: ER BÜYÜK BİR ŞANS

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, işte o zaman Sami Er’i işaret ederek “Sami Er’in Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi için büyük bir şanstır. Bunun nedeni Türkiye’nin Dünya şehri İstanbul’da belediyeyle ilgili bir görev yürütmesidir. Büyükşehir yasasıyla köylerimiz artık mahalle olmuştur. Sami Er, Malatya’da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. Olayın neresinden bakarsanız bakın, Sami Er, bence Malatya Büyükşehir Başkanlığına biçilmiş bir kaftandır. Artık bütün sorumluluk bunu değerlendirenlerin olacak. Bizim gönlümüzde yüreğimizde Sami Er, en yerinde başkan adayımızdır. Her şey Ankara’ya kalmıştır, onlara havale ediyoruz, bütün sorumluluk onlardadır. Güzel yaparlarsa sevap onların olacaktır, eğer yanlışa düşerlerse günah onların olacak. Sami Er’e başarılar diliyoruz” dedi.

ER: 3 YILDA 12 YILLIK İŞ YAPTIM

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Sami Er, Haydar Karaduman’a teşekkür ederek, “Biz bu teveccühe, iltifatlara sadık kalırız, onları mahcup etmeyiz. Malatya artık merkez ilçeden ibaret değil, Büyükşehir Belediyesi tüm il sınırlarını içine alan bir görev alanına sahip oldu. İstanbul’da 20 yıllık belediyecilik deneyimim var. İstanbul gibi bir dünya şehrinde uzun yıllar çalışmış olmak ciddi bir avantaj. Belediyecilik birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Malatya’da 2008 ila 2011 yılları arasında çalışma fırsatı olduğu için çok şanslı olduğumu hissediyorum. Çünkü o dönemde Malatya’yı adım adım tanıma fırsatım oldu. Malatya’nın en ücra köşesindeki köyüne, mezrasına, beldesine, ilçesine gitmiş bir kardeşinizim. Hangi köyde hangi mezrada, beldede, ilçede ne gibi sorunlar var, çözüm yolları nelerdir, kaynakları nelerdir bu bilgi birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Gerek belediyecilikte sahip olduğum birikim gerekse İl Özel İdaresi’ndeki 3 yıllık tecrübemle göreve talip oldum. Malatya’da 3 yılda 12 yıllık işi yapmanın mutluluğuyla bütün bölgeyi çok iyi tanımış oldum. Hem İl Özel İdare tecrübem hem İstanbul birikimim ve Dünya’da birçok marka şehri gezmiş biri olarak hepsini toparlayıp, büyükşehir Malatya’yı yeniden inşa edeceğiz. Yeni bir Malatya planlayacağız ve işe hemen başlayacağız” dedi. AK Parti teşkilatına teşekkür eden Sami Er, şunları aktardı: “Bir temayül yoklaması oldu, bu vesileyle tüm teşkilat mensuplarımıza geçmişte gösterdiği teveccühü bu temayülde de gösterdiği için müteşekkirim. AK Parti teşkilatının bütün kademelerine teşekkür ediyorum. Temayül parametrelerden bir tanesidir. Belediye başkan aday adayı projeleriyle gelmeli. Malatya’yı bilen kardeşiniz olarak ilin tüm gereksinimlerinin bilincindeyim. Benimde projelerim mevcut, projelerimi işe başladığımın ilk günü icraata geçeceğim. Planlama başlığıyla yeni bir Malatya inşası var. Projelerimle ilgili kitapçık hazırladım. Dönüşüm, ulaşım, kültürel, park ve yeşil olan ve sosyal projemiz var.”

TEMAYÜLDE BİRİNCİ OLMUŞTU, HEDEF OLDU

Başkan adaylığı temayül yoklamasında Sami Er’in açık ara birinci olduğu söylendi. Ancak bu sonuç Milletvekilleri ile İl teşkilatının hoşuna gitmedi. Sami Er halk desteğine rağmen aday gösterilmedi ve İstanbul’a geri döndü. Tek bir olumsuz kelime söylemedi. 10 Yıl sonra Sami Er, merhum başkanımız Haydar Karaduman’ın da dediği gibi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geri döndü. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ın Başkan adayı Sami Er’e destek açıklamasında bulunması o dönemin Belediye Başkanı ve AKP Teşkilatı ile Milletvekillerinin hoşuna gitmemiş, Karaduman’ı eleştiren haberler yaptırmışlardı. 10 Yıl Sonra merhum Başkanımız Haydar Karaduman’ın dediği gerçekleşmiştir. “Sami Er, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bugünde biçilmiş bir kaftandır” diyoruz…

Malatya Gazeteciler Cemiyeti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.