Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

Diyarbakır Çüngüş Dernekler Federasyonu Güngören’e damga vurdu

Diyarbakır Çüngüş Dernekler Federasyonu Güngören’e damga vurdu
21 Ocak 2024 23:50
920

Diyarbakır Çüngüş  Dernekleri Federasyonu (ÇÜNDEF) tarafından Güngören Belediyesi kültür merkezinde  düzenlenen tanıtım gecesinde Çüngüş ve Çermikliler salona sığmadı. Tanıtım gecesine gönderilen  yüzlerce hayırlı olsun çelengi salonun girişini çiçek bahçesini çevirdi.. Diyarbakır Çüngüş  Dernekleri Federasyonu farklı bir etkinliğe imza atarak, coşku, mutluluk, kaynaşma, heyecan, sevinç ve birliktelik, samimi bir havada hemşehri dayanışması yaşandı.

Çüngüş Dernekler Federasyonu Tanıtım gecesine Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük, Güngören Belediye Başkanı  Bünyamin Demir, Ak Parti  Güngören İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya, CHP Güngören İlçe Başkanı Temel Akkoç, MHP Güngören İlçe Başkanı kemal  uysan, İYİ Parti Güngören İlçe Başkanı  Batuhan Aksoy, Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe, Ak Parti Çüngüş İlçe Başkanı Hayrettin yıldırım,  Deva partisi Çüngüş ilçe Başkanı Yılmaz Dalkılıç, STK Başkanları ve çok sayıda davetlinin yanı sıra sanatçılar Mine Kuş, Mustafa Uğur, Arguvanlı Gül ve Serap can katıldı.

Güngören Kültür merkezinden düzenlenen Programa katılan misafirler salonun girişindeki kapıdan  Diyarbakır folklor ekibinin davul-zurna eşliğinden halk oyunları gösterisi ile karşılandı. Geceye katılan yüzlerce davetli kokteylden sonra salondaki yerlerini aldılar.

Tv programcısı Songül Korkmaz ve Radyo programcısı (Gezgin) Davut Polat’ın sunumu ile başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Çüngüş’ün  doğal güzellikleri ve köylerini tanıtan kısa bir tanıtım videosu izletildi.

AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPAN FEDERASYON BAŞKANI KAMİL ÖZER; BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

Açılış konuşmasını yapan Başkan Kamil Özer, tüm katılımcılara, protokole teşekkür ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diyarbakır Çüngüş ve Çermik kurucu başkanlarımıza huzurunuzda teşekkür ederim. Federasyon 12 dernek ile kuruldu. Fakat bizlerle gönül bağı olan derneklerimiz de var. Amacımız tüm Çüngüş ve Çermiklilerle birlikte güzel ve faydalı işler yapmak.” dedi.

GÜNGÖREN KAYMAKAMI ABDULLAH KÜÇÜK DERNEKLERİN YAŞATILMASI ÇOK ÖNEMLİ

Sivil toplum kuruluşları toplumun var oluşunun önemli bir değeridir. Derneklerin kurulmasından çok yaşatılmasının önemli olduğunun altını çizen Güngören Kaymakamı Abdullah Küçük;  “Çüngüş derneklerinin bir araya gelmesi hepimizi sevindirdi. Dernek ve federasyonların yaşatılması çok önemlidir”dedi.

GÜNGÖREN BELEDİYE BAŞKANI BÜNYAMİN DEMİR GURBETTE DERNEKÇİLİĞİN ÖNEMİNE DEĞİNDE

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ise gurbette dernekçiliğin önemine değinerek, “Bizler Anadolu’nun değişik bölgelerinden geldik. İstanbul bize hayat ve iş verdi. Bizde İstanbul’a Anadolu’nun zenginliklerini kattık. Doğduğumuz yeri gönülden çok severiz. Doğduğumuz yeri sevdiğimiz kadar, doyduğunuz şehre vefalı olacağız. Fırsat buldukça Çüngüşlülerin bu tür faaliyetlerine katılmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.

ÇÜNGÜŞ BELEDİYE BAŞKANI ALİ SUAT AKMEŞE “ÇÜNDEF’İN” KURULMASI BİZİ SEVİNDİRDİ DEDİ

Protokol katılımcılardan Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe’ye söz verildiğinde, Gurbetteki hemşerilerimizin başarılarından gurur duyuyorum. Gurbetteki birlikteliğiniz Çüngüş’e moral oluyor. STK’ cılıkta fedakârca görev yapanlara çok teşekkür ederim. Birbirimize sevgi ile yaklaşarak değer verelim. Ben Çüngüşlü hemşerilerime her zaman güveniyorum. ÇÜNDEF’in büyüyerek devam edeceğine inanıyorum. ÇÜNDEF’in kurulmasında emeği geçen tüm başkanlarımıza Çüngüş sevdalılarına teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı. 

PROGRAMIN SONUNDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ VE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Programın sonunda Çüngüş  Dernekleri Federasyonu Başkanı Kamil Özer, Başkan vekilleri Abdullah Demirkıran, Kadriye Bozdağ, Osman Kılıç yönetim kurulu üyeleri ve bu muhteşem gecede emeği geçenler hep birlikte sahneye davet edildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber: Ferhat Canbey / İstanbul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.