Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Malatya’da AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Sami Er Oldu

Malatya’da AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Sami Er Oldu
18 Ocak 2024 20:52
205

Türkiye Bugün nefesini tuttu Ankara’ya kilitlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin 17’si büyükşehir, 48 ilin belediye başkan adayını ilan etti. AK Parti’nin Malatya Belediye Başkan Adayı, Sami Er oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Sami Er’ın Malatya’yı temsil edeceği belirtildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakımızın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sami Er’i açıkladı ve tanıttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara Ticaret Odası Kongre salonunda düzenlenen törenle Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er ve diğer illerin belediye başkan adaylarını bir bir tanıttı. Cumhur ittifakının ortak adayı olarak Sami Er’i açıklamasının ardından günün anısına AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi ve AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Özhüsrev ile birlikte fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmalarında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Aday tanıtım töreninin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören,“20 Ocak Cumartesi günü saat 10.30’da Erhaç Havalimanı’nda Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Sami Er’i karşılama töreninin ardından, Saat 13.30’da Beydağı Kapalı Spor Salonu’nda buluşma töreni gerçekleştirilecektir. Tüm halkımız davetlidir” dedi.

AK Parti’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er oldu

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er Kimdir?

1963 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı, Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamladı. Üniversite mezuniyetinden sonra özel sektörde mühendislik, daha sonra da yöneticilik yaptı. 1990-1992 yılları arasında MSB Diyarbakır İnşaat Emlak Daire Başkanlığı’nda Kontrol Mühendisi olarak askerlik vazifesini yerine getirdi. 1992-1993 yıllarında inşaat sektöründe Şantiye Mühendisi olarak çalıştı. 1993 yılında Bağcılar Belediyesi’nde mühendis olarak göreve başladı. Aynı belediyede sırasıyla şeflik, müdür yardımcılığı ve müdürlük olmak üzere çeşitli kademelerde 2004 yılına kadar görev yaptı. 2005-2008 yılları arasında Fatih Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi’nde Genel Sekreter olarak görev yaptı. Bu görevi yürütürken İl Özel İdare ve Malatya Belediyesi İştiraki olan ESENLİK, MEGSAŞ, MORMAŞ ile 1. Organize Sanayi ve 2. Organize Sanayinin yönetiminde bulundu. Bu görevleri sırasında, o dönem henüz büyükşehir statüsü almamış olan Malatya’nın tamamını kapsayan 12 bin 313 kilometrekarede altyapı ve üstyapı faaliyetlerine büyük emek verdi. Döneminde, AK Parti Hükümetlerinin projeleri arasında olan ve özellikle kırsal altyapının desteklenmesi amacıyla yürütülen KÖYDES projesinin etkin bir şekilde uygulanmasıyla Malatya’da suyu ve yolu olmayan yerleşim yeri kalmadı. 2011-2014 yılları arasında Üsküdar Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti. 2014–2019 yılları arasında TOKİ(Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı)Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Aynı zamanda TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO’da yönetim kurulu üyeliği yaptı. TOKİ Başkan Yardımcılığı görevi sırasında tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya Merkez ve ilçelerinde de çok sayıda konut projesinin uygulanmasına katkı sağladı. Aynı zamanda hastane, hükümet konağı gibi çeşitli kamu kurum binalarının inşa edilip şehirlere kazandırılmasına büyük emek verdi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı ve günümüze kadar bu görevi sürdürdü. Aynı zamanda Belediye iştiraki olan HALKTAŞ A.Ş ve EMİN A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürüttü. Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda kurucu ve mütevelli heyeti üyelikleri olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mühendis Sami Er; evli ve 4 çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.