Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

BAŞKAN TEVFİK GÖKSU’NUN İSMİ ŞİMDİDE BAŞAKŞEHİR’DE GEÇİYOR

BAŞKAN TEVFİK GÖKSU’NUN İSMİ ŞİMDİDE BAŞAKŞEHİR’DE GEÇİYOR
13 Ocak 2024 23:40
212

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi sık sık gündeme gelen Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Göksu’nun adı bu kez Esenler’den değil başka bir ilçeden aday gösterileceği ifade edildi.

AK Parti’nin İBB Adayı Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ismi açıklanana kadar, Ak Parti’nin İstanbul Büyük şehir Belediye Başkan  adayı olarak sürekli Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun ismi geçiyordu. Kurum’un adaylığı açıklandıktan sonrada Göksu’nun ismi Şimdi’de Başakşehir Belediye Başkan adaylığı için gündeme geldiği idia edildi.

Ferhat Canbey’in haberine göre, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ismi açıklanana kadar Başkan M. Tevfik Göksu’nun adı geçiyordu.  Geçen hafta Pazar günü Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’u gösterince, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu’nun Mart ayındaki yerel seçimlerde aday gösterileceği yer belli oldu. Göksu’nun bu kez Esenler’de değil de Başakşehir’de aday gösterileceği iddia edildi.

MEHMET TEVFİK GÖKSU KİMDİR?

Mehmet Tevfik Göksu, 1966 yılında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde doğdu. İlkokulu Gölbaşı’nda, liseyi İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde tamamladı. Doktora çalışmalarını ise, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladı.

Aktif siyasete erken yaşlarda başlayan ve yaşamı boyunca devam eden Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi İstanbul il başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Millî Gençlik Vakfı İstanbul il kuruculuğu ve Marmara bölge başkanlığı görevlerinde bulundu.

1992’den 2000 yılına kadar Bağcılar belediye başkan danışmanlığı görevinde bulundu. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi Esenler belediye başkan adayı gösterildi ve yüzde 48 oy oranıyla Esenler belediye başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den tekrar belediye başkan adayı gösterilen Göksu, yüzde 62,7 oy oranıyla tekrar Esenler belediye başkanı olarak seçildi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise yüzde 65,48 oy oranıyla üçüncü kez başkan seçildi. Günümüzde, Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilidir.

MEHMET TEVFİK GÖKSU ÖZEL HAYATI

Mehmet Tevfik Göksu, Hacer Göksu ile evli olup 4 çocuk babasıdır.

Tevfik Göksu
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.