Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

4. Malatya Dayanışma ve Tanıtım günleri Başladı

4. Malatya Dayanışma ve Tanıtım günleri Başladı
12 Ocak 2024 04:30
343

Malatya’nın doğal, kültürel ve öne çıkan değerleri 11 – 14 Ocak tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanında tanıtılacak. Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) öncülüğünde 11-14 ocak tarihleri arasında düzenlenen ”4.Malatya Dayanışma ve Tanıtım günleri” için bugün İstanbul Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanında görkemli bir törenle açılışı gerçekleştirildi.

Malatya Dernekler Federasyonu MADEF’in Geleneksel hale getirdiği 4. Malatya Dayanışma ve Tanıtım günleri MADEF yöneticileri ve STK Başkanları bir kez daha birlik beraberlik örneği sergileyerek Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanına gelen konuklarla tek tek ilgilendiler.

MUHTEŞEM AÇILIŞA KİMLER KATILDI

Açılış programının Sunuculuğunu Radyo ve Tv programcısı Ali Biricik’in yaptı. MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş ve Yönetim Kurulu üyelerinin konuklarla tek tek ilgilenmesi dikkatlerden kaçmadı.

Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen Malatya sevdalısı ve Malatya hasreti çeken Malatyalılar MADEF ailesini  yalnız bırakmadılar. Açılış programına Ak Parti İstanbul Milletvekili TBMM idare Amirleri Hasan Turan ve Halis Dalkılıç’ın yanı sıra  İstanbul valisi Davut Gül, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeni malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkadir Altunhan, Güngören Ak Parti İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Malatyalı İş Adamları Derneği MİAD Başkanı Yunus Akdaş, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü,Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya Ticaret Odası Meclis Başkanı Hakan Er, Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun, MHP İstanbul il Başkan Yardımcısı Cebrail Birsen, Darende eski Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Pütürge eski Belediyesi Başkanı Mehmet Polat, Yeni Malatyaspor Eski As Başkanı, Milli Teknik Antrenör Nusret Öncü STK Başkanları ve yüzlerce Davetli katıldı.

4. MALATYA DAYANIŞMA VE TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

Bu yıl 4.cüsü düzenlenen Malatya’nın yöresel ürünlerinin satılacağı, yöresel yemeklerinin sunulacağı, kültürel ürünlerinin ve el sanatlarının sergileneceği “4.Malatya Dayanışma ve Tanıtım günleri” 4 gün boyunca misafirlere ev sahipliği yapacak.  

Etkinlik kapsamından Malatya Valiliği tarafından Malatya’nın tarihi ile kültürel güzellikleri başta olmak üzere yöresel, turistik ve doğa güzellikleri tanıtılacak. Malatya’nın tarihi, sosyal ve kültürel yönü ile meşhur lezzetlerinin görücüye çıktığı “4.Malatya Dayanışma ve Tanıtım günleri” etkinliğinin, kurdelesi protokol tarafından kesilerek resmi açılışı gerçekleştirildi.

14 Ocak’a kadar gezilebilecek Dayanışma ve tanıtım günlerinde Malatya Yöresine ait lezzetler stantlarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.  Depremin ardından Malatyalı esnafın kalkınmasına yardımcı olunması hedeflenen Malatya Dayanışma ve Tanıtım günleri Atatürk Hava limanı Etkinlik Alanı’nda başladı. Malataya yöresine ait birçok lezzetin yer aldığı organizasyona Malatyalılarla birlikte tüm İstanbullular bu etkinliğe davet edildi..

YILMAZ DURMUŞ, TÜM İSTANBULLULARI BEKLİYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından başlayan programda konuşan Madef Genel Başkanı Yılmaz Durmuş katkısı bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ederken 6 şubatta yaşanan asrın felaketinde hayatını kaybedenlerle, vatan şehitleri ile Filistin’de hayatını kaybeden şehitleri anarak İsrailide zulmünden dolayı kınadı.

“TÜM İSTANBUL HALKINI MALATYA GÜNLERİNE BEKLİYORUZ”

Başkan Durmuş, “inşallah buraya da İstanbul halkı ciddi bir katkı sağlayacaktır. Esnaflarımızın tamamı Malatya’dan geldi. Tamamı depremzede. O yüzden esnaflarımıza hem katkı olacak, hemde kendi mutfağımızı tanıtmış olacağız. Tüm İstanbul halkının  katkılarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

MALATYALILARI SÖZDE DEĞİL, ÖZDE SEVİYORUM

Malatya iş Adamları Dernek Başkanı Yunus Aktaş’ta konuşmasında Deprem sonrasında Malatyanın engelli ve yetim öksüz sayısının arttığını dile getirdi. Malatyalıların birlik beraberlik içerisinde olduğunu, Malatyalıların devletinin ve milletinin yandaşlığını yaptığını, Malatyalıların özde değil sözde sevdiğini dile getirdi.

HERKES YENİ MALATYASPOR’A SAHİP ÇIKMALI

Yeni Malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek‘te konuşmasında Asrın felaketi sonrasında Malatyalılar ayağa kalkarken yeni Malatyasporunda ayağa kalkması için birlik beraberlik çağrısı yaptı. Malatyasporun Malatyalıların markası olduğunu dile getirirken herkesin kulübüne sahip çıkmasını istedi. Kısa bir süre sonrada kulübün hak ettiği yere süper ligde olacağına inandığını aktardı. 

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan‘da konuşmasında Malatyalıların geriye değil, ileriye giden olacaklarını, Malatyalıların olduğu yerde huzur ve güvenin olduğunu söyledi. 

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise konuşmasında Malatyanın yük olan değil, yük alan şehir olduğunu, Araçları ne olursa olsun amaçları olan bir şehir olmasını diledi.

Turgut Özal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Recep Bentli‘de konuşmasında organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti, üniversitenin standına katılımcıları davet etti. 

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun‘da konuşmasında Bir olduklarını, beraberlikte güçlü olduklarını, kimsenin birlik beraberliklerini bozmaya güçleri yetmiyeceklerini dile getirdi.

YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ

TBMM İdari Amiri Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’da konuşmasında Filistindeki yaşanan zulmu kınadı. Dayanışma günlerinin çok anlamlı olduğunu, bir olunda hep birlikte olunduğunu yaraları birlikte saracaklarını belirti.

VALİ YAZICI MÜJDELİ HABERLER VERDİ

Malatya Valisi Ersin Yazıcı konuşmasında Malatya’nın yeniden imarı ile ilgili  yapılan çalışmaları aktardıktan sonra  müjdeli haberde verdi.

Vali Ersin Yazıcı konuşmasında 5 bin konutun bittiğini,1. 300 köy konutunda ay sonunda hazır olacağını, çok sorunların olduğunu inançlarını kaybetmediklerini aktardı. Malatya merkezde 500 dönüm arazide yerinde dönüşümde 8 bin iş yerinin 6 bin konutun yapılacağını hukuki sorunlar çıkmadığı sürede 1. 5 yıl içerininde merkezin yağa kaldırılacağının müjdesini verdi. 

Malatya’yı terk edenlere çağrıda bulunan Vali Ersin Yazıcı, Malatya’dan giden Malatyalıların geri dönmelerini istedi.

EL ELE VERİP MALATYAYI AYAĞA KALDIRACAĞIZ

İstanbul Valisi Davut Gül’de konuşmasında 6 şubattı anlatırken Küçük Kıyamet gibi olduğunu, Malatyanın en büyük sermayesinin beşeri sermayesi olduğunu, el ele vererek Malatya’yı ayağa kaldırılacağına inandığını belirtti. Kesilen Açılış kurdelesinden sonra protokol üyeleri standları tek tek gezerek hasbihal ettiler.

Etkinlik alanında stand açan Malatyalı esnaflar, Malatya’nın çeşitli yöresel zenginliklerini ve ürünlerini İstanbullu vatandaşlarla buluştururken, diğer yandan ise İstanbul’da yaşayan Malatya’nın ise memleket özlemini gidermeye çalışacak. Misafirlere Akçadağın meşhur etli ve sulu pilavı misafirlere ikram edildi.

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.