Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Sami Er bu şehir için büyük bir şanstır

Sami Er bu şehir için büyük bir şanstır
11 Kasım 2023 00:19
348

6 Şubat’ta yaşanan depremde ağır yara alan Malatya’da yaklaşan yerel seçim öncesi kulislerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isimler konuşulmaya başlandı. Sami Er ismi ön planda…

İstanbul’daki Malatyalılar Önümüzdeki yerel seçimlerde  Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Sami Er’i Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek istiyor.

AK Parti’de 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkan Adaylığı için başvuru süreci başlarken, Aday adayları da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. İstanbul’daki bir çok Malatyalı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Sami Er’i işaret ediyor.

SAMİ ER, BELEDİYECİLİĞİ BİLİYOR

Son günlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İstanbul’daki iş adamları ve STK’lar Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Sami  Er’i işaret ederken.

Belediyecilikte kendinden emin projeleriyle adından sıkça söz ettiren ve İstanbul’daki STK toplantılarından Sami Er ismi sık sık gündeme geliyor.

İstanbul’daki bir dernek toplantısından konuşan Malatyalı bir iş adamı; “Olayın neresinden bakarsanız bakın Sami Er, Malatya Büyükşehir Başkanlığına biçilmiş bir kaftan ve bu şehir için büyük bir şanstır. Bunun nedeni Türkiye’nin Dünya şehri İstanbul Fatih’te başarıyla  belediye başkan yaardımcılığı görevini yürütmesidir”dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA HAVALE EDİYORUZ

Bizim gönlümüzde yüreğimizde Sami Er vardır diyen başka bir vatandaş ise “Her şey Cumhurbaşkanımıza  kalmıştır, Bu konuyu Cumhurbaşkanımıza havale ediyoruz, bütün sorumluluk Sayın Cumhurbaşkanımızındır. Güzel yaparsa sevap Cumhurbaşkanımızın olacaktır. Her zamanki gibi yanlışa düşerlerse günah AK Partinin olacaktır”dedi.

Sami Er kimdir?

1963 yılında Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamladı.
Çalışma hayatına baba mesleği olan çiftçilik ve esnaflık yaparak başlamış, üniversite yıllarında da çalışarak eğitimini tamamlamıştır. Üniversite mezuniyetinden sonrası özel sektörde mühendislik, daha sonra da yöneticilik yaptı.
1990-1992 yılları arasında MSB Diyarbakır İnşaat Emlak Daire Başkanlığı’nda Kontrol Mühendisi olarak askerlik vazifesini yerine getirdi.
1992-1993 yıllarında inşaat sektöründe şantiye Mühendisi olarak çalıştı.
1993 yılında İstanbul Bağcılar Belediyesi’nde mühendis olarak göreve başladı. Aynı belediyede sırasıyla şeflik, müdür yardımcılığı ve müdürlük olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptı.
2004-2005 yılları arasında İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi’nde Fen, İmar ve Planlama Müdürlüğü görevini sürdürdü.
2005-2008 yılları arasında İstanbul Fatih Belediyesinde İdari ve Mali İşler ile bazı Teknik Birimlerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Aynı zamanda Belediye iştiraki olan HALKTAŞ Aş. Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.
2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yaptı. Bu görevi yürütürken İl Özel İdare ve Malatya Belediyesi İştiraki olan ESENLİK ( İnşaat ve Gıda ), MEGSAŞ ( Halk Ekmek ), MORMAŞ ( Mobilya) ile 1. Organize Sanayii ve 2. Organize Sanayinin yönetiminde bulundu.
2011-2014 yılları arasında İstanbul Üsküdar Belediyesinde Mali İşler ve Yatırımlardan sorumlu Teknik Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
2014–2019 yılları arasında TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda) Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Aynı zamanda TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO’da yönetim kurulu üyeliği yaptı.
31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinden sonra Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı ve bu görevi sürdürmektedir. Aynı zamanda Belediye iştiraki olan HALKTAŞ A.ş ( Gıda ve İnşaat ), EMİN A.ş ( Personel ) Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürütmektedir. Bazı Vakıflarda Kurucu ve Mütevelli Heyeti üyelikleri de bulunmaktadır. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

HABER: Ferhat canbey / istanbul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.