Dolar 32,4373
Euro 34,7937
Altın 2.435,22
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

E-Biletler Gider Olarak Gösterilir mi?

E-Biletler Gider Olarak Gösterilir mi?
25 Temmuz 2023 16:04
250

Bir belgenin veya elektronik biletin gider olarak gösterilebilmesi için öncelikle Mali Değerinin olması gerekir. Sonrasında ise ilgili işletme için gerçekten gereken ve işletme faaliyetlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için gerekli bir gider vasfı taşıması gerekir. Elektronik ortamda düzenlenen biletler alıcı firmada veya kuruluşta seyahat – ulaşım adı altında kayıtlara alınmaktadır. Biletler mali değeri olan evraklar olduğundan dolayı firmaların veya kuruluşların faaliyetlerini sürdürebilmesi için seyahat edilmesi ve bazı şehir veya ülkelere gidilmesi gereken durumlarda satın alınarak yevmiye kayıtlarına alınması mümkün bir durumdur.

Seyahat ve yolcu taşıma işlerini sürdüren işletmeler veya kuruluşlar gelirlerini belgeleyebilmek ve yolcularının seyahate başlamadan önce ulaşım bedelinin ödendiğinin kanıtlayabilmesi adına Elektronik bilet düzenleyerek teslim edilmektedir. Seyahat firmalarının düzenlemiş olduğu bu elektronik biletler seyahat firmasının kayıtlarına satış – gelir adı altında kayıt edilip beyan edilirken aynı zamanda bu hizmetten faydalanan işletmeler veya diğer kuruluşlar da indirim konusu yapmaktadır. Ancak dikkat edilmesi gerekir ki bu biletlere bedel ödeyerek satın alan kurum veya kuruluşlar seyahatin ticari faaliyetleri ile ilişkili olması gerekir. E-Biletler ticari faaliyetleri ile ilişkili bir gider olursa dolayı yevmiye kayıtlarına alarak gider göstermek mümkündür.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.