Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

MALATYALILAR İSTANBUL’DA”KAYISI FESTİVALİ” DÜZENLİYOR

MALATYALILAR İSTANBUL’DA”KAYISI FESTİVALİ” DÜZENLİYOR
22 Haziran 2023 22:30
589

İstanbul Avrupa Yakası Malatya Dernekler Federasyonu tarafından 13-16 Temmuz tarihleri arasında Kayısı festivali düzenlenecek. 13 Temmuz Perşembe günü başlayacak olan kayısı festivali 16 Temmuz Pazar gün sona erecek.

Küçükçekmece, Sefaköy  Fevzi Çakmak etkinlik alanında düzenlenecek olan Malatya Kayısı Festivali öncesi Küçükçekmece Belediye sosyal tesislerinde bir istişare toplantısı düzenlendi. İştişare Toplantısına İstanbul Avrupa Yakası Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yusuf usul, Başkan yardımcısı Ali Karadoğan, Genel sekreter Halim bölükbaşı ve Tv programcısı Yusuf Özpolat katıldı.

Düzenlenecek olan Malatya Kayısı Festivalinin sunumunu Yusuf Özpolat ve Songül Korkmaz yapacak. Bir çok sanatçının sahne alacağı programa binlerce Malatyalının katılması bekleniyor.

Fotoğraf açıklaması yok.

KARADOĞAN ”TÜM HEMŞERİLERİMİZİN DAVETLİDİR”

13 – 16 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da fuar havasında bir kutlama yapacakların ifade eden Başkan Ali Karadoğan, “İnşallah Malatyamıza ve kayısımıza yakışır bir kayısı festivali düzenleyeceğiz. Biz Malatyalı STK’lar olarak İstanbul Kayısımızı layık olan yere taşımak için gayret ediyoruz. Malatya Kayısısı Ülkemiz ve Dünya açısından önemli bir meyvedir. tescillenmiş ürün olması nedeniyle ayrı bir önem taşımaktadır.

13 – 16 Temmuz tarihleri arasında düzenleyeceğimiz bu festivalde İstanbul’lular  Malatyalıların birlik ve beraberliğini ve dayanışmasını görecek. İstanbul Avrupa Yakası Malatya Dernekler Federasyonu olarak Küçükçekmece’de Bu yıl 1.sini düzenleyeceğimiz kayısı festivaline Tüm hemşerilerimizin katılmasını bekliyoruz”dedi.

”KAYISIMIZIN REKLAMA İHTİYACI VAR”

Malatya kayısısının milli bir ürün olduğunu ifade eden,  İstanbul Avrupa Yakası Malatya Dernekler FederasyonuGenel Başkan Yardımcısı Ali Karadoğan, “Türkiye’mizin milli ürünü olan kayısımızı dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Malatya kayısısının ulusal bazda tanıtıma ihtiyacı var. Kayısımızın reklamı Malatyamız için önemli bir konudur. Dünya kuru kayısı piyasasının yüzde 75’ini biz Malatyalılar olarak karşılıyoruz. Kayısımızın reklamı yeterince yapılmıyor, reklama çok ihtiyacımız var. Bu değerimize sahip çıkmamız lazım. Bu değerimizin tanıtımını daha üst noktalara taşımamız gerektiğini” belirtti.

”İNŞALLAH DOLU DOLU BİR FESTİVAL OLACAK”

Dünya kayısı başkenti olarak anılan  Malatyamız, sadece kayısısı ile öne çıkmış bir il değil, diyen Karadoğan, “Siyasetçilerimizle, Sanatçılarımızla, birçok tarihi ve kültürel eserimiz var. Belki biz bunları tanıtma hususunda yalnız kalmış olabiliriz. Veyahut ta sesimizi yeterince duyuramamış olabiliriz, ama bu festivalde Malatyanın ismini tüm dünyaya duyuracağız inşallah.  Burada sizlerin aracılığıyla sadece Malatyalıları değil, tüm İstanbulluları, 20 – 23 Temmuz tarihleri arasında Küçükçekmece, Sefaköy  Fevzi Çakmak etkinlik alanına davet ediyoruz” diye konuştu.

HABER: FERHAT CANBEY/İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.