Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
BİST 9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Kediler Neden Sırt Üstü Yatar?

Kediler Neden Sırt Üstü Yatar?

Kediler Neden Sırt Üstü Yatar?
21 Mart 2023 19:31
311

Kediler, insanlarla doğrudan iletişim kuran ve biz insanların en yakın dostu olan canlılar arasında en önde gelen hayvanlardandır. Kediler sahipleri ya da diğer insanlar ile iletişim kurmak adına göz teması kurar, mırıldanır, miyavlar veya direkt fiziksel temas kurarlar. Bunun yanında bazı davranışları ve hareketleriyle de insanlara mesaj vermeye çalışırlar. Kedilerin bu hareketlerinden bir tanesi sırt üstü yatmaktır. İşte, kediler neden sırt üstü yatar? Sorusunun cevabı…

Kedilerin sırt üstü yatması ne anlama gelir? Aslında, temelde kedilerin sırt üstü yatmasının kesin bir nedeni yoktur. Bir kedinin sırt üstü yatmasının nedeni şu şekilde açıklanabilir: Kediniz, sırtüstü yattığı zaman kendini iyi hissettiğini, huzurlu olduğunu ve size karşı güven duygu beslediğini gösterir. Sırt üstü yatmak, kedilerin savunmasız ve korunmasız olduğu anlamına da gelir. Bu nedenle kedinizin yanınızda herhangi bir korunmaya ihtiyaç duymadığı anlamına gelir.

Sırt üstü yatan bir kediniz, sizin ilginizi çekmek ve oyun oynamak istediği için de bu pozisyonu kullanabilir. Eğer kediniz, sırt üstü yatarken ona dokunduğunuzda oyuncağına doğru yöneliyorsa, bu pozisyon oyuna çağrı yapmak için bir araçtır. Bu durumda, kediniz ile oynamak için onun yönlendirdiği oyuncaklarla gitmelisiniz.

Bunun yanında, kediniz sırtüstü yatarken siz yanına gittiğiniz zaman hemen mama kabına doğru yöneliyorsa, mama istediği anlamına da gelebilir. Bu durumda, kedinizin mamasını ve suyunu tazelemelisiniz.

Kedilerin Sırt Üstü Yatması

Kedilerin sırt üstü yatması, kendilerini rahat ve güvende hissettiklerini gösterir. Bu hareketin arkasındaki temel neden, kedilerin karın bölgesinde iç organlarını taşıması ve sırt kemiklerinin koruyucu olmamasıdır. Bundan dolayı, kedinizin karın bölgesini korumaya almaması, kendini tehlikede hissetmediği ve size güvendiği anlamına gelir.

Kedim beni görünce sırt üstü yatıyor.” diyorsanız, şanslısınız. Çünkü kediniz güvende ve mutlu olduğu bir ortamdadır. Kedilerin, kendilerini herhangi bir saldırı veya tehlike durumunda korumak zorunda hissetmemeleri, sadece kediler için değil bütün evcil hayvanlar için önemli bir kriterdir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.