Dolar 32,3928
Euro 34,8295
Altın 2.439,00
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Sanatçı Kahtalı Mıçe ailesinden 25 kişiyi kaybetti

Sanatçı Kahtalı Mıçe ailesinden 25 kişiyi kaybetti
19 Şubat 2023 04:13
209

Türk Halk Müziği sanatçısı ‘Kahtalı Mıçe’ olarak tanınan Mustafa Kahtalı, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlere memleketi Adıyaman’da yakalandı. Sağlık durumu merak edilen sanatçının iyi olduğu ancak depremde 25 akrabasının hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremler Adıyaman’ı da vurdu. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği felaket nedeniyle 10 ilimizde 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. ‘Kahtalı Mıçe’ olarak tanınan usta sanatçı Mustafa Kahtalı depreme Adıyaman’da yakalandı.

Depremlerin ardından herkes Adıyaman Kahtalı sanatçı Mustafa Kahta’lının sağlık durumunu merak ediyordu. Magazin programı 2. Sayfa’nın haberine göre, 70 yaşındaki “Kahtalı Mıçe” lakaplı Mustafa Kahtalı, depremde 25 akrabasını kaybetti. Ünlü sanatçı yaşadığı kayıplarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Depremde 25 yakınını kaybeden sanatçı Kahtalı Mıçe, sitem etti: Adıyaman’da her yer çökmüş, yapacaklarsa sağlam yapsınlar

Peş peşe meydana gelen depremlerde 25 akrabasını kaybeden sanatçı Kahtalı Mıçe, yaşadığı üzüntüyle ilgili “Yaralılar var. Cenaze de çok. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Adıyaman’da sağına bakıyorsun çökmüş, soluna bakıyorsun çökmüş. Gerçekten yapıyorlarsa sağlam yapı yapsınlar ” diyerek isyan etti.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, 10 ilimizde ağır yıkımlara neden oldu. Depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Adıyaman’da yaşayan sanatçı Kahtalı Mıçe de 25 akrabasını kaybetti.

“ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN, ÇOK ZOR”

sanatçı, Kahtalı Mıçe “Kahta’da 8 tane apartman çöktü. Halamın çocuklarından, torunlarından, annemin teyze çocuklarından, amcamın kayınlarından, çocuklarında ölenler var. 25 kişi rahat var. Hepsi bizim insanlarımız. Bu ölenlerin hepsi bizim. Kendi yakını kaybetmekle aynı. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Çok zormuş, gerçekten zor” ifadelerini kullandı.

“ADIYAMAN’DA SAĞINA BAKIYORSUN ÇÖKMÜŞ, SOLUNA BAKIYORSUN ÇÖKMÜŞ”

Deprem sonrası Adıyaman’daki son durumu anlatan şarkıcı, “Ben bugün Adıyaman’a gittim. İnan ki mecbur kalmasam gitmem. Yani insanın otomatikmen psikolojisi bozuluyor. Sağına bakıyorsun çökmüş, soluna bakıyorsun çökmüş. Gerçekten yapıyorlarsa sağlam yapı yapsınlar” dedi.

“1999 DEPREMİNDE EVİM GİTTİ”

1999 depremine İstanbul’da yakalandıklarını ve evlerinin yıkıldığını söyleyen Kahtalı Mıçe, sözlerine şöyle devam etti: “1999 depremini de yaşayan Mıçe, “İstanbul’da çocuklarımla evdeydim. Avcılar’da oturuyordum. Ev gitti. Allah’a şükür bize bir şey olmadı. Biri sürü insan öldü. Benim küçük oğlum şoka girdi. Hanım bir tane tokat attı. Çocuk ağlamaya başladı. Kendine geldi.” Haber: Tekşen İlke Karakuş

Kahtalı Mıçe, depremde 25 akrabasını kaybetti - En Son Haber
Kahtalı Mıçı gerçek ismi nedir? Kahtalı Mıçe kaç yaşında, nereli? Kahtalı  Mıçı kimdir?
Kahtalı Mıçe depremde ailesinden 25 kişiyi kaybetti! - Magazin Haberleri -  Milliyet
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.