Dolar 32,5411
Euro 34,8759
Altın 2.430,43
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Bulaşık Makinesinin Üst Sepetindeki Bulaşıklar Yıkanmıyor Nedenleri ve Çözüm Yöntemleri!

Bulaşık Makinesinin Üst Sepetindeki Bulaşıklar Yıkanmıyor Nedenleri ve Çözüm Yöntemleri!
26 Ağustos 2022 12:57
309

Her geçen gün hızla gelişen teknolojinin hayatımıza getirdiği en önemli kolaylıklardan birisi olan bulaşık makinelerinin kullanımı yaygınlaşmaya devam ediyor. Bulaşık makinesinin kullanımında yaşanan yaygınlaşma, görülen makine arızalarında da artışa neden oluyor. Bu çerçevede Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimizde bulaşık makinesi arızaları arasında üst sepetteki bulaşıkların yıkanmaması sorunu gelmektedir.

Tüketicilerden gelen en popüler bulaşık makinesi arızaları arasında yer alan bulaşık makinesinin üst sepetindeki bulaşıkların yıkanmaması sorunu yaygın görülen bir sorundur. Bu sorunla karşı karşıya kaldığınız takdirde ise çok fazla endişelenmenize mahal bulunmamaktadır. Makinenizde bu tip bir sorunla karşı karşıya kalmanıza neden olabilecek çok fazla olasılık bulunmaktadır.

Bulaşık Makinesi Üst Sepetindeki Bulaşıkları Neden Yıkamaz?

Bulaşık makinelerinin iç kısmında iki adet raf/sepet bulunur. Böylelikle makine içerisinde bulaşıkların daha nizami bir şekilde yerleştirilmesi ve daha fazla alan kullanımının gerçekleştirilebilmesi mümkün olmaktadır. Ancak bazı durumlarda bulaşık makinesinin üst sepetindeki/rafındaki bulaşıklar yıkanmayabiliyor. Yaygın görülen bu soruna neden olabilecek birden fazla olasılık söz konusudur. Bu olasılıklarsa;

Bulaşık makinesinin üst sepetine çok fazla bulaşık yüklenmiş olması veya hatalı yerleştirilmiş olması

Makine içerisindeki üst kısımda yer alan pervanenin kırılması veya bulaşıklara çarpmasından dolayı dönüşünün engellenmesi,

Bulaşık makinesi filtresinin tıkanması,

Üst sepetin doğru yerleştirilememiş olması,

Şeklindedir. Bu olasılıklara ilişkin tüm kontroller Pendik Arçelik Servisi merkezimizin uzman teknikerleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bulaşık Makinesinin Üst Sepetindekilerinin Yıkanmaması Sorunu Nasıl Çözülür?

Bulaşık makinesinin üst sepetine yerleştirdiğiniz bulaşıkların aşırı yüklemeden veya hatalı yüklemeden yıkanmaması mümkün olabilir. Böyle bir durumda makinenizde bulaşık yerleşimini kullanma kılavuzuna uygun olarak gerçekleştirmelisiniz. Bulaşık makinenizde böyle bir sorun bulunmuyor ise üst pervanesinde dönüş sorunu veya fonksiyon sorunu olabilir. Ümraniye Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz pervaneyi kontrol eder. Eğer tıkanmış ise tıkanıklığını giderirken, kırılmış veya fonksiyonunu kaybetmiş ise yenisiyle değişimini gerçekleştirir.

Servisimizin uzman teknikerleri tarafından tüm bu işlemler yerinde servis hizmeti standartlarıyla gerçekleştirilir. Böylelikle arıza onarım sürecinin gereksiz şekilde uzayarak, size zaman kaybettirmesinin önüne geçebilmekteyiz. Ayrıca servisimizin tüm onarım ve parça değişim işlemleri orijinal Arçelik yedek parçaları ile gerçekleştirilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.