Dolar 32,4349
Euro 34,7993
Altın 2.432,75
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

Malatyalılar Battalgazi Sofrasında Buluştu

Malatyalılar Battalgazi Sofrasında Buluştu
28 Nisan 2022 08:05
940

Battalgazi Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay ve yönetiminin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programı büyük ilgi gördü. Başkan Kolay, Katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür ederek federasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Kolay, salonda gördüğü manzaradan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkanı Mehmet Kolay ve yönetimi Ramazan ayı Bereket sofrasını Bağcılar’daki Mangal Et Restaurant’ta misafirleri ile paylaştı. Bu güne kadar bir çok başarılı çalışmalara imza atan Battalgazi Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay ve yönetimi Ramazan ayı vesilesiyle düzenledikleri iftar yemeğinde yüzlerce Malatyalı aynı sofrada iftar açtı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ile başlayan iftar programı, Ramazan ayının maneviyatına yakışır bir şekilde, Sema’ya açılan ellerle dualar edildi. Battalgazi Dernekler Federasyonu iftar yemeğinde bir araya gelen Malatyalılar bol sohbetli güzel bir akşam geçirdiler. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftar programında, İstanbul’daki Battalgazi Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay ve yönetimi bir kez daha misafirperverlik örneği sergiledi.

Her zaman başarılı çalışmalara imza atan Battalgazi Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay ve yönetimi tarafından Bağcılar Mangal Et Restaurant’ta düzenlenen iftar programına Malatya sivil toplum örgütler Birliği Genel Başkanı ve Akçadağ dernekler Federasyonu Başkanı Nazife Özdemir, Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun, Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı adına ve Malatya Dilekliler Derneği Başkanı Ali Karadoğan, Doğanyol dernekler federasyon Başkanı Uygun Öztürk, Darende dernekler Federasyonu Başkanı Hulusi Eser, MAKON kurucu başkanı Aziz Damar, Aile Ve Sosyal Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Malatyaspor eski efsane başkan Haşim Karadağ, Tv Programcısı Haydar Alçık’ın Yanı sıra, Ramazan Karahan, Celal Kazan .Yaşar Yaman .Orhan Koç . Ahmet Ayhan. Cumali taner. Mehmet Gencer, ramazan Çatalgil, şehmuz güneş, aydın balık ,Metin Varul Basri düzenli iş dünyası ve sivil toplum Kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda  davetli katıldı.

“BİZ MALATYALILAR OLARAK ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Programın açılış konuşmasını yapan ve sizlerle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz diyen Battalgazi Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay “Öncelikle iftarımıza katılan sevgili başkanlarıma ve tüm konuklarımıza huzurlarınızdan teşekkür etmek istiyorum. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının, ülkemize ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her ne kadar sosyal medyada şurada burada olmasakta çok güzel hizmetler yaptığımıza inanıyorum, Bu akşam Adil Başkan ve Yılmaz başkan aramızda olmasada onlar her zaman taşın altına elini koymuşlardır, huzurlarınızda onlarada burada teşekkür etmek istiyorum. Kıymetli hemşerilerim Hanımefendiler ve beyefendiler Öncelikle rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı kabul eylesin. Hepinizi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Ben ve arkadaşlarım düzenlemiş olduğumuz iftar programına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Rabbim hepimizi bu güzel ayın Feyzinden bereketinden nasiplenen kullarından eylesin. Allahım yaptığımız ve yapacağımız dualarımızı kabul eylesin. Bu gece mübarek kandil gecesi bu vesileyle kandilinizi kutlar Şimdiden Bayramlar diliyorum. Son zamanlarda katıldığımız iftar programlarında Malatyalıların çok büyük bir aile olduğunun farkına vardık. Bu tarz organizasyonlarla birlik ve beraberliğin daha da pekiştirildiğini” söyledi.

ÖZDEMİR, BİRLİK VE BERABERLİĞİN DEVAMINI DİLİYORUM

Selamlama konuşmasında iftar programında  Malatyalıları bir araya getiren Başkan Mehmet Kolay’a teşekkür eden Malatya sivil toplum örgütler Birliği Genel Başkanı Nazife Özdemir, ise konuşmasında şunları söyledi, “Bu mübarek kandil gecesinde beraber olduğumuza göre, Malatyalıların birlik ve beraberliğinide tescillenmiş olduk. Herkesin kandilini ve ramazan bayramını şimdiden kutluyorum. Her zaman Sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Federasyon başkanımıza Bizleri buluşturduğu ve bir araya getirdiği için tekrar teşekkür ediyorum. İstanbul’daki birlik ve beraberliğimizin güzel bir tablosunu yaşıyoruz. Malatyalıların oluşturduğu muhabbetin devamını diliyorum” dedi. 
Sivil toplum kuruluşlarının İstanbul’daki geleneklerini yaşatma anlamında faaliyetlerini sürdürmelerinin çok önemli olduğunu ve misafirleri ile aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadığının altını çizen Başkan Nazife Özdemir, İstanbul’da yaşayan Malatyalı hemşerilerinin ve Sivil toplum kuruluşları nın  her zaman, Malatyanın kültürel zenginliğine katkı sunmaktadır. dedi.

BAŞKAN DURSUN, MEHMET KOLAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Hemşerileriyle aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti  dile getiren Pütürge Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun, ise ’konuşmasına şöyle devam etti, “Sevgili hemşerilerim, bu mübarek ramazan ayı dolayısı ile bir aradayız, öncelikle bu akşam burada bizleri bir araya getiren Mehmet kolay başkanıma ve yönetimine çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca yine bu iftarda bizleri yalnız bırakmayan Aile Ve Sosyal Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı sayın Önal İnaltekin’e, Malatya spor eski Başkanı Haşim Karadağ’a ve birbirinden değerli hemşerilerimize, katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Gönül isterdiki hepinizin ismini burada tek tek anons edeyim, ama bu imkansız olduğu için düzenlemiş olduğumuz bu iftar programımıza katıldığınız için hepinize çok çok teşekkür ederim,  hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bence bu tarz organizasyonlar birlik ve beraberliğimizi dahada pekiştirdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

DAMAR, “KARDEŞLİĞİMİZ DOSTLUĞUMUZ DAİM OLSUN”

Malatya Konfederasyonu Başkanı Aziz Damar, ise yaptığı konuşmasında önce Malatya Konfederasyonu hakkında bilgiler verdikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü, “Böyle bir toplu şekilde yemek düzenlediği için bir araya geldiğimiz için Batalgazi dernekler federasyonu başkanımız Mehmet Kolay ve yönetimine bu muhteşem program için çok teşekkür ediyorum. Kardeşliğimiz ve mutluluğumuz daim olsun. Bu kutsal, güzel ve çok anlamlı günlerde hemşerilerimiz ve  dostlarımızla hep beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllardır hemşerilerimizin bütünlüğü, birlik ve beraberliği için mücadele ediyoruz. Biz  Malatyalılar olarak her zaman  birlik beraberlik içinde tek yumruk olacağız. Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah orucunuzu kabul etsin. Kardeşliğimiz dostluğumuz daim olsun. Afiyet olsun” diye konuştu.

KARADOĞAN, “BİRARADA OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

Hemşerileri ile aynı İftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğunu anlatan Malatya Yeşilyurt Dernekler Federasyonu yardımcısı ve Malatya Dilekliler Derneği Başkanı Ali Karadoğan, Ramazan ayının bereketini iftar sofralarında birlikte paylaşmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek şunları söyledi: “Ramazan birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının pekiştiği bir aydır. Aynı ekmeği paylaşmaktan, aynı çorbadan içip aynı tabaktan yemek yemenin verdiği huzuru aynı sofra etrafında buluşabilmeyi, bugünlerin manevî ikliminden hep birlikte istifade edebilmeyi yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bizi bu akşam bu iftar sofrasında buluşturan Battalgazi Dernekler Federasyonu Başkanı sayın Mehmet Kolay ve yönetimine gönülden teşekkür ediyorum.

 Bu birlikteliğimiz belkide bazı arkadaşlarımızı rahatsız etmiş olabilir ama sonuçta eğer amaç Malatyaya hizmet etmek ise bunu bir federasyona da yapabiliriz. Buna karşı çıkan arkadaşlarımız vardı Onlar da zaman içerisinde inşallah bizim istediğimiz noktaya geleceklerdir. Burada tüm hemşerilerimizin kandilini ve Ramazan bayramını kutlar saygılar sunuyorum” diye konuştu.

BİZLERİ BİR ARAYA GETİREN MEHMET BAŞKANA TEŞEKKÜR EDERİM

Darende Dernekler Federasyonu Başkanı Hulusi Eser   davetlileri selamlayarak, “İftar sofralarındaki nimetleri bize lütfeden Yüce Allah’a hamd, O’nun Resulüne salat ve selam ediyoruz. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.  Bu birlikteliği görmek bizi mutlu ediyor. Allah bozmasın. Her yıl olduğu gibi bu yılda güzel bir iftar yemeği organize eden ve bizi burada bir araya getiren birliğimizi beraberliğimi dayanışmamızı sağlayan  Battalgazi Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Kolay’ın şahsında bütün yönetime teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

MALATYA İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİLER

Doğanyol dernekler federasyon Başkanı Uygun Öztürk, Darende dernekler Federasyonu Başkanı Hulusi Eser ve Malatyaspor eski efsane başkan Haşim Karadağ birer kısa  selamlama konuşması yaparak, Ramazan ayının manevi havasını birlikte solumaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ramazan ayının İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyen konuşmacılar katılımcıların yaklaşmakta olan bayramını kutladılar.

Davetliler  ikramlar eşliğinde açılan iftar sonrası bol bol sohbet edip hasret giderdiler

HABER: FERHAT CANBEY / İSTANBUL

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.