Dolar 32,5723
Euro 34,9777
Altın 2.460,03
BİST 9.887,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

MADEF İFTAR GELENEĞİNİ BOZMADI 

Kısa adı (MADEF) olan Malatya Dernekler Federasyonunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği geleneğini bozmadı ve bu yılda sürdürdü.

MADEF İFTAR GELENEĞİNİ BOZMADI 
14 Nisan 2022 03:45
890

Kısa adı (MADEF) olan Malatya Dernekler Federasyonunun her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği geleneğini bozmadı ve bu yılda sürdürdü.

Merkezi İstanbul sultangazi’de bulunan Malatya Dernekler Federasyonu düzenlediği iftar yemeğine, Siyaset, Bürokrat, Sanat, Spor, iş dünyası ve sivil toplum Kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce misafir katıldı.

Bu güne kadar bir çok başarılı çalışmalara imza atan ve her zaman Malatyalıların takdirini kazanan Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) İstanbul Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı Sahra Sultan Salonunda Ramazan ayı vesilesiyle verdigi iftar yemeği yüzlerce Malatyalıyı bir araya getirdi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği iftar programında, İstanbul’daki Malatyalılar bir kez daha dört dörtlük olduklarını ispatladı.

 (MADEF) Yönetim Kurulu üyesi ilahi sanatçısı İsmail Beyhan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. (MADEF) Genel Başkanı Yılmaz Durmuş’un selamlama konuşmasından sonra iftara geçildi.

PROGRAMIN SUNUCULUĞUNU ALİ BİRİCİK YAPTI

Sultangazi Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar programının ev sahipliğini Madef Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş yaparken program sunumunu Radyo TV program yapımcısı Düş bahçesi olarak tanıdığımız, Ali Biricik yaptı. İftar yemeğine gelen konukları kapıda karşılayan Madef yöneticileri misafirlerle tek tek ilgilendiler.

Iftar öncesi İlahiyatçı İsmail Bayhan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerimle Sema’ya açılan ellerde okunan dualar da şükürler edildi.

İFTAR PROGRAMINA KİMLER KATILDI

İftar programına Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Yeni Malatyaspor kulüp eski başkanı ve aynı zamanda Malatya Konfederasyon başkanı olan Adil Gevrek, AK Parti il başkan yardımcısı İsmet Öztürk,  Malatya sivil toplum örgütler Birliği Genel Başkanı Nazife Özdemir, başkan vekili Hasan Karakaş, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, Makon kurucu başkanı Aziz Damar,  MALATYA DİLEK DERNEK BAŞKANI ALİ KARADOĞAN, A Haber Yurt ve İstanbul Haber Müdürü Kerim Ulak, Yeni Malatyaspor eski 2. başkanı Aziz Yalçınkaya, Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler, Yeni Malatyaspor eski as başkanı Milli antranör Nusret Öncü, Pütürge Belediyesi eski başkanı Mehmet Polat, Doğanyol dernekler federasyon başkanı Uygun Öztürk, Pütürge dernekler Federasyonu Başkanı Osman Dursun, Battalgazi dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kolay, Darende dernekler Federasyonu Başkanı Hulusi Eser, Güngören Malatyalılar dernek başkanı Dursun Kaplan,  Battalgazi Derneği başkanı İrfan Köpürür, Aluçlu Dernek Başkanı Mehmet Deyan, Malatyalıları hiçbir zaman yalnız bırakmayan kendisini Fahri Malatyalı olarak ilan eden Hakkarili sanatçı Aydın Aydın, Malatyalı  sanatçılarından  Serkan Lama  Ahmet Satılmış, Mehmet Balaban, İrfan Yılmaz, Malatyalı Gürkan, Osman İpekli, Çekmeköy Belediyesi güvenlik amiri Murat Uçak, iş adamı Adnan Çoban, Mehmet Daşçılar, Şenol Karadoğan, Vahap Koncuk, Atilla Çatalkaya,  Abdurrahman uğraş, Gazeteciler Mustafa Akbaba, Ferhat Canbey, Adnan Ateş, Faik Bozdağ, Mehmet Tokgün, halk şairi İzzettin Demirci, Sultangazi Malkoçoğlu mahalle muhtarı Ali Ercan ve ismini sayamadığımız çok sayıda davetli ve Malatya’nın değerleri bu özel günde yerlerini aldılar.

DURMUŞ, “HEP BİRLİK İÇİNDE OLACAĞIZ”
Program açılış konuşmasını yapan Malatya dernekler federasyon genel başkanı Yılmaz Durmuş Malatyalıların birlik beraberliğini bir kez daha dile getirdi. Genel başkan Yılmaz Durmuş konuşmasında “Katılımlarınızdan dolayı Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz  sivil toplum örgütleri Tek Yumruk olurken birlik beraberlik içinde olacağız” dedi. 

GEVREK, “ÖZLEMİŞİZ BİRBİRMİZİ”

Yeni  Malatyaspor ve Malatya Konfederasyon başkanı  Adil Gevrek’de selamlama konuşmasında ” Özlemişiz birbirimizi. Sizinle olmaktan gurur duyuyorum. Yılmaz başkanımıza Bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Hep bir olacağız, hem İstanbul’daki Malatyalılara hemde  Malatya’ya hizmet edeceğiz. Malatyalılar Vefa bilir, Her zaman sıkıntılı günlerde Birbirimize sahip çıkıyoruz” dedi. Yeni Malatyaspor hakkında da merak edilenlerin olduğunu kısa bir süre sonra yapılacak olağanüstü kongrede her şeyi açıklayacağını dile getirerek olağanüstü kongreyi İşaret etti.

ÖZTÜRK “MUHABETİN DEVAMINI DİLİYORUM”
 AK Parti il başkan yardımcısı İsmet Öztürk’de selamlama konuşmasında Malatyalının bir araya getirdiği için Başkan Yılmaz durmuş’a teşekkür etti. Başkan İsmet Öztürk ”  Birlik beraberliğimizi güzel bir tablosunu yaşıyoruz. Malatyalıların oluşturduğu muhabbetin devamını diliyorum” dedi. 

KAYMAKAM UĞUR KALKAR, BAŞKAN DURMUŞ’A TEŞEKKÜR ETTİ
 Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar’da konuşmasında on bir ayın sultanı mübarek Ramazan Ayı’na kavuştukları için şükür ederken, Madef Genel Başkanı Yılmaz Durmuş’a teşekkür etti. 

Yüzlerce Malatyalının katıldığı Madef’in iftar programına hiç bir Malatya Milletvekilinin katılmaması gözlerden kaçmadı. Açılan iftar sonrası uzun zamandır birbirleriyle görüşemeyen hemşeriler bol bol sohbet edip hasretlik giderdiler. Programın sonunda davetliler hatıra fotoğrafı çektirip huzurlu bir şekilde dağıldı.

HABER: FERHAT CANBEY/İST

Malatya Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, Yeni Malatyaspor kulüp eski başkanı ve aynı zamanda Malatya Konfederasyon başkanı olan Adil Gevrek,   Malatya sivil toplum örgütler Birliği Genel Başkanı Nazife Özdemir, Makon kurucu başkanı Aziz Damar, 
İSMAİL BEYHAN
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 278462701_4759359350854125_4584750880793619540_n.jpg
ÖZLENEN TABLO
MADEF GENEL BAŞKANI YILMAZ DURMUŞ
Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar
AK Parti il başkan yardımcısı İsmet Öztürk
Yeni Malatyaspor kulüp eski başkanı ve aynı zamanda Malatya Konfederasyon başkanı olan Adil Gevrek
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 278453722_4759395500850510_5686259404089675348_n-1024x768.jpg
İSTANBUL’DAKİ MALATYALILARIN ÖZLEDİĞ FOTOĞRAF
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 278416608_4759395507517176_3947497507528488946_n-1024x768.jpg
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1649874365_img-20220413-wa0031.jpg
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1649874364_img-20220413-wa0034.jpg
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 278416852_4759359804187413_6804646519598905842_n-1024x768.jpg

HABER VE FOTOĞRAFLAR MEDYA KURULUŞLARI TARAFINDAN KAYNAK GÖSTERİLEREK KULLANILABİLİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.