Dolar 32,5892
Euro 34,7871
Altın 2.422,50
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

BAŞKAN GÜRKAN MEMUR-SEN MALATYA ŞUBESİNİ ZİYARET ETTİ

Malaya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Başkan Gürkan, Memur-Sen’in yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulunarak çalışmalarının hayırlı olması dileğinde bulundu.

BAŞKAN GÜRKAN MEMUR-SEN MALATYA ŞUBESİNİ ZİYARET ETTİ
12 Nisan 2022 00:24
256

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ziyaret sırasında yaptığı konuşmada,  “Memur-Sen camiası olarak 11 hizmet kolunda Malatya’mızda yaklaşık 16 bin üyemiz, Eğitim-Bir-Sen olarak da 6 bin 200 üyemizle Malatya’da hak hukuk savaşı veriyoruz. Türkiye geneli olarak da bir milyonu aşkın bir üyemiz bulunmakta. Memur-Sen olarak merhamet-sen olduğumuzu ispatlayan bir sendika olarak söz konusu millet-devlet olduğu zaman ilk olarak elini taşın altına değil gövdesini koyan bir sendika yöneticileri ve üyeleri olarak ülkemizde hak hukuk mücadelesi verirken memurların özlük haklarıyla ilgileniyoruz. Ama bizim için emanet, ehliyet, liyakat noktasının da önemli olduğunu buraların bize bir emanet olduğunu bu emaneti bir araç olarak güzel amaçlar için kullandığımız ölçüde bir anlam taşıdığını düşünüyoruz. Kurumlar arasında gerek Sivil Toplum Kuruluşları gerek siyaset, gerek bürokrasi gerek belediyelerimizle olan güzel ilişkilerde de devlet ve millet adına daha güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Bu birlikteliğe vesile olma açısından da bugünkü ziyaretinizi önemsiyoruz ve teşekkür ediyoruz” dedi.

İstişareye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyesi olarak katılımcı belediyecilik temel ilkesi içerisinde Sivil Toplum Örgütlerimiz, Kanaat önderlerimiz, sendikalarımız ve derneklerimiz olsun bunlarla şehri yönetirken birlikte yönetme irade kararlılığını gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Çünkü istişareden ve birliktelikten kuvvet doğar anlayışı temel ilkemizdir. Kaldı ki Sendikalarımız toplumun belirli bir meslek gurubuna üye boyutu itibariyle hitap ediyorsunuz. Onların görüş ve düşünceleri bizim yol haritamızın ve yön pusulamızın oluşmasında önemli bir etkendir. Büyükşehir Belediyesi olarak zaman zaman Memur-Sen olsun diğer Sivil Toplum Örgütlerimizle hep birlikte paydaş olarak çalışma süreci içerisine girdik. Bundan sonraki süreçte de paydaş olarak birlikte olmamız gereken yerlerde birlikte çalışacağız. Başkanımız güzel bir ifade kullandı her ne kadar biz memurlarımızın sosyal haklarıyla ilgili bir sendika olarak görünmüş olsa bile hakka hukuka riayet etmek toplumun birlik ve beraberliğine devletimizin bütünlüğüne, bağımsızlığına gelecek her tehditte biz tarafız dedi. Bu anlamda bu ifade çok önemlidir. Milletimizin birlik ve beraberliği söz konusuysa gerisinin pek anlamı yoktur. Devlet olmadığı zaman bu değerlerin bir anlamı da olmuyor. Bu anlamda Memur-Sen milli birlik ve beraberlik noktasında vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü noktasında, insanlarımızın yetiştirilmesinde devletine, milletine, ülkesine, ailesine ve inanç değerlerine bağlı insanlar yetişmesinde de önemli görevler üstleniyorlar. 16 bin üyelerini Türkiye genelinde de bir milyona yakın bir üyelerinin olduğunu ve bu birlikteliğin önemli bir birliktelik olduğunu ve biraz önce saymış olduğumuz değerlerle münezzeh olması bizleri de ziyadesiyle memnun etmiştir. Çalışmalarınızda başarılar diliyor, yeni binanızın hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.